Vogelkijkboot

Vogelkijken vanuit een varende vogelkijkhut

Bekijk de vogels vanaf het water!

In de  winterperiode kunt u elke week mee op vogelexcursie aan boord van motorboot “De Vier”. De boot vertrekt uit de haven van Molecaten en Landal. Aan boord is verwarming, koffie, thee en een aantal verrekijkers.

De tocht gaat langs plaatsen waar veel watervogels te zien zijn o.a. zwanen, diverse soorten eenden, zeearenden en veel meer. Hier zullen wij op gepaste afstand langzaam langsvaren. De schipper geeft uitleg over het gebied en de vogels. Voor kinderen is er aan boord een zoekkaart met vogelsoorten.

We varen op dinsdagen en zaterdagen (vooraf reserveren) 

Tijden: 9:30 uur tot  11:00 uur

Prijs: € 15,- pp

Bezoek winterstad Harderwijk

Elke week kunt u meevaren naar Harderwijk. De tocht gaat op de heenweg over het Aquaduct en brengt u in het hartje van Harderwijk. Hier kunt u kiezen om vrij te gaan wandelen of u kunt een stadgids inhuren die u de unieke geschiedenis van Harderwijk kan vertellen aan de hand van oude gebouwen en bijzondere plekken.

Na 3 uur vaart de boot weer terug. Op de terugweg varen we een stukje over het Wolderwijd langs het nieuwe eiland “Knarland” en via de brug terug.

Dinsdagen 

Tijden: Vertrek 12:15 of 13:15 uur

Prijs: € 17,50 pp

Plan uw eigen tocht

De boot is met schipper te huur voor tochten naar bijvoorbeeld Elburg, Harderwijk, Zeewolde of langs de eilanden. U kunt met maximaal 8 personen meevaren. De kosten voor “plan uw eigen tocht” bedragen € 49,50 per uur inclusief koffie en thee.

Tochten zijn door de weeks en in de weekenden te plannen. Zolang er geen ijs ligt kan de boot varen.

Bel voor informatie en boekingen met schipper Erik via 06-42116119

Vogelkjken Krooneenden
De Vier
Zeilen leren? De Randmeren!