Indruk van een cursus week

Iedere dag fris aan de start!
Wij hebben geen interne cursussen. Bij de meerdaagse cursussen zijn de cursisten bij ons van 9-17 uur intensief aan de slag. En slapen vervolgens in de eigen vertrouwde omgeving: thuis of samen met de (groot)ouders in een van de verblijfsmogelijkheden van Molecaten of Landal.  De volgende dag staan ze  weer uitgerust aan de start.

Weekend – of tweedaagse cursussen
De cursisten lessen 2 dagen van met een middagpauze van een uur. De cursisten blijven dan bij ons eten: wij regelen de lunch.

Meerdaagse lessen in het voorjaar en de zomervakantie
Bij de meerdaagse cursussen wordt de lunch eveneens door ons verzorgd. De kinderen overnachten thuis of samen met de ouder(s) op Molecaten Park Flevostrand of bij Landal  Waterparc Veluwemeer. De volgende dag staan ze weer uitgerust aan de start.
Er is een flinke groep cursisten op de locatie, we lessen echter in kleine groepen van 7 kinderen met een gediplomeerde instructeur en begeleidingsboot. Bij fris weer is er voor alle cursisten een wetsuit beschikbaar.

Beginners leren op een speelse manier de basis van het zeilen, in de directe omgeving van het startstrand in het ondiepe en rustige deel van het Veluwemeer. Deelnemers die al wat verder zijn bieden we een uitdagend programma aan: ook vaardoelen wat verder weg en graag met wat meer wind. In de week wordt toegewerkt naar een afronding met een CWO diploma.
De week wordt afgesloten met een uur demonstratievaren voor de ouders en met de uitreiking van  de zeildiploma’s of vorderingenstaten.

Verblijf op Molecaten Park Flevostrand of Landal Waterparc Veluwemeer
Verblijf op Molecaten Park Flevostrand of Landal Waterparc Veluwemeer vormt in combinatie met de les- en huurmogelijkheden van De Randmeren: dé ideale basis voor een watersportvakantie voor het hele gezin.  De kinderen op zeilcursus en de ouders zelfstandig met een huurboot van De Randmeren het water op. Omdat alle cursussen voor volwassenen en jeugd synchroon lopen kunnen bovendien ook de ouders op zeilles op een Polyvalk, Fox 22 of op ons kajuitjacht, een Catalina 320.

Meer info over de verschillemnde verblijfsmogelijkheden rondom onze zeilschool? Kijk ook eens bij Verblijf

Lengte:                                     2,30 m
Breedte:                                   1,13 m
Diepgang met zwaard:      0,80 m
Gewicht wedstrijd opti:    35 kg
Grootzeil:                                3,5 m2