In welke boot kan mijn kind zeilen?

Veelgestelde vragen

Wij doen ons best je zo goed mogelijk te informeren op onze site. We hebben hier de meest gestelde vragen, ook wel FAQ, voor je op een rij gezet per onderwerp. Mocht je toch nog een vraag hebben dan kan je natuurlijk altijd even bellen 0321-700245 of mailen we helpen je graag verder.

Kies hier de juiste categorie of scrol door alle vragen. bootverhuur, zeilles volwassenen, zeilles jeugd, zeilkamp, bootverhuur

Een boot huren doe je door op één van onze links te klikken. Je reserveert de boot online en betaalt direct. Je hoeft alleen nog maar op tijd op locatie te komen en vervolgens lekker  het water op te gaan. We vragen vooraf geen borg dus hier hoef je geen rekening mee te houden. Op de deze pagina wordt uitgelegd hoe je een boeking maakt.

Op al onze boten geldt een eigen risico van 250 euro.

Ja! Op alle onze boten kan je varen zonder vaarbewijs. Huur direct een boot!

Om het iedereen makkelijk te maken, vragen wij vooraf geen borg. Mocht er onverhoopt iets mis gaan tijdens het verhuur moment dan pinnen we achteraf de schade binnen het eigen risico. Het eigen risico is 250 euro per boot.

Bij het huren van een sloep bij De Randmeren is het super leuk om een tochtje naar Harderwijk te varen. In een uur tijd heb je al een leuk rondje naar Harderwijk, door het aquaduct en weer terug. Het is mogelijk om door het stadje Harderwijk te varen en even aan te leggen om een ijsje te halen. Ook is er een leuke route richting Biddinghuizen naar een onbewoond eiland. Je vaart dan een tocht van 2 uur. Voorafgaand aan je verhuur moment zullen we op de kaart laten zien welke vaarroutes er zijn zodat jij weet waar je heen kunt varen. Huur direct je boot.

Bij het huren van een boot zorgen wij ervoor dat er altijd voldoende zwemvesten aan boord zijn. Op al onze sloepen zijn zwemvesten aanwezig en we zorgen ervoor dat kinderen altijd een passend zwemvest mee krijgen. We hebben zwemvesten in alle maten, zelfs baby zwemvesten zijn aanwezig. De huurprijs van een boot is inclusief zwemvesten je hoeft hiervoor dus niet apart te betalen.

Het dragen van een reddingsvest of zwemvest is tijdens het huren van een boot niet verplicht. Het is wel verplicht om voor elke opvarende een reddingsvest aan boord te hebben. Reddingsvesten zijn daarom inbegrepen in de prijs en kosten niks extra. Wij geven wel het advies om bij het zeilen altijd een zwemvest te dragen.

Ja zeker! Voor CWO 1 werken wij met diploma garantie op ons 6 lessen pakket. Haal je in 6 lessen niet je CWO I dan krijg je gratis extra lessen. Wij geven het diploma natuurlijk niet cadeau want jij huurt straks hopelijk onze boten of zeilt bij onze Sailing Club. Wij zorgen er voor dat je een echte zeiler wordt.

Alle zeillessen worden standaard gegeven op de Fox 22 en soms ook op de Aira 22. Lesgeven in de Polyvalk dat doen we niet meer. Als je privéles boekt kies je uiteraard zelf in welke boot je wilt varen. Dat kan één van de kielboten zijn maar natuurlijk ook een Laser, Topaz of je eigen boot.

Via het waterportpaspoort kan je altijd je diploma’s en vorderingen bekijken. Direct na de les vult je instructeur je vorderingen in het systeem in. Als je thuis bent staat het zichtbaar in het systeem.

Onze site geeft altijd aan of er nog plek is in een bepaalde lesweek. Als je zeker wil zijn van een plekje schrijf dan op tijd in. De populaire weken zijn vaak uitverkocht. Wil je meerdere cursisten aanmelden en weten of er nog genoeg plek is? Mail of bel ons, dan kijken we samen even naar de beschikbaarheid. Boek hier je zeilweek

Bij De Randmeren krijg je les in de Optimist als je tussen de 7 en 12 jaar oud bent. Wist je dat wedstrijdzeilers soms wel tot hun 15de in de Optimist varen? Bij ons ben je dan meestal al overgestapt op de O’pen Skiff (CWO 3 gevorderd) of de Topas UNO. Om een goede keuze te maken, bekijk je de pagina: welke boot past bij mijn kind?