Vaarbewijs halen

vaarbeweijs-halen-randmerenDe perfecte voorbereiding op uw Vaarbewijs examen

De Randmeren is dé aanbieder van cursussen (Klein) Vaarbewijs 1 en 2 in Flevoland en Gelderland. Door onze gevarieerde cursusvormen slaagden al honderden cursisten voor hun vaarbewijs examen. Onze docenten combineren een grondige kennis van de theorie aan hun uitgebreide praktijkervaring op binnenwater en op zee.  Zij zorgen voor een effectieve, persoonlijke kennisoverdracht en een optimale voorbereiding op het examen.

Wanneer heeft u een vaarbewijs nodig?

Veel mensen gaan graag het water op, maar weet u ook wanneer een vaarbewijs nodig is? Uw klein vaarbewijs behalen is van belang wanneer u wilt varen met een boot of waterscooter welke harder gaat dan 20 km/h óf langer is dan 15 meter. Wilt u daarnaast varen in de grote wateren, dan is ook het halen van het Klein Vaarbewijs 2 een vereiste.

Vaarbewijs 1 dagcursus

Bij De Randmeren kunt u met onze vaarbewijs cursus uw Klein Vaarbewijs 1 halen in slechts één dag. Deze dagcursus is in combinatie met zelfstudie en examentraining de ideale voorbereiding op het examen. De cursus is inclusief boek . De lesdagen zijn meestal op zaterdagen (een enkele keer op zondag). U wordt tijdens de dagcursus klaargestoomd om binnen één dag Vaarbewijs 1 te halen.

Vaarbewijs 2 avondcursus

Wilt u het Klein Vaarbewijs 2 halen? Hiervoor hebben wij een speciale avondcursus ontwikkeld. In 5 avondlessen van 2 uur wordt alle stof voor het examen doorgenomen, met veel aandacht voor het hoofdstuk navigeren. De laatste avond wordt besteed aan examentraining. Dé cursusvorm voor hen die goed begeleid willen worden bij het voorbereiden op het examen.

Vaarbewijs privéles of groepslessen

Heeft u liever les wanneer het u uitkomt? Wij geven ook privéles

Ook groepslessen zijn mogelijk. De kosten voor 5 uur les (of 2 blokken van 2.5 uur) exclusief boek zijn als volgt:

  • 1 persoon € 250
  • 2-4 personen € 135 p.p
  • 5-8 personen € 95,- p.p.
  • 8-10 personen € 85,- p.p.
  • 10-15 personen € 75,- p.p.

Groepslessen zijn ook bij u op locatie mogelijk. We bespreken graag telefonisch de mogelijkheden en zijn hiervoor bereikbaar via 0321-700245.

Vaarbewijs 1 en 2 examen

Uw vaarbewijs kunt u behalen door het afleggen van een theorie-examen. Voor beide vaarbewijzen zijn de cursussen te volgen bij De Randmeren op locatie, waarna voor zowel Vaarbewijs 1 als Vaarbewijs 2 examen wordt gedaan bij het CBR. Voorbeelden van examenlocaties zijn bijvoorbeeld Zwolle of Utrecht. Er is een ruim aanbod examentijdstippen (doordeweeks en op zaterdag) en opgeven voor de examens gaat de website van het CBR. De kosten voor het examen zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen.

Cursusmateriaal vaarbewijskoersliniaal-en-passer-behalen-vaarbewijs

De cursus Vaarbewijs 1 in 1 dag is inclusief boek. Dit boek bevat alle informatie om het behalen van uw vaarbewijs te realiseren. Het overige cursusmateriaal is ook los bij De Randmeren te koop. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan een koersliniaal en passer: benodigd voor het Klein Vaarbewijs 2.

 

 

Partner Vaarbewijs Academyvaarbewijs-academy

De Randmeren is partner van de Bootsführerschein Academy. Bij onze lessen maken we gebruik van de producten van de Academy, waaronder het nieuwe cursusboek. Een echt leerboek, volledig gericht op het examen. Met veel praktijkvoorbeelden, leerzame afbeeldingen, foto’s én handige leer- en oefenvragen. Meer info over de Vaarbewijs Academy? Klik op het logo.

 

Meer informatie

Ook zonder directe noodzaak voor het behalen van een vaarbewijs kunt u, net als veel van onze cursisten, deelnemen aan onze cursussen. Zo heeft u meer theoretische en praktische kennis van het varen en gaat u beter voorbereid en daardoor met meer plezier het water op: een belangrijk uitgangspunt bij al onze cursussen. Voor meer informatie kunt u terecht op onze contactpagina.

 

Online boeken:

de_DEDeutsch