Eerste zeilweek van het jaar

zeilkamp meivakantie

Zeilkamp meivakantie

Het is eindelijk weer zover. Kinderen kunnen weer lekker gaan zeilen! De instructeurs zijn al opgewarmd tijdens het Paasweekend en sinds gister mogen ook de cursisten weer lekker het water op. En wat een geluk hebben we tijdens dit zeilkamp op het Veluwemeer want het weer werkt best lekker mee. We starten deze eerste week met een klein groepje Optimisten kinderen en vooral veel fanatieke Topaz Uno en zwaardboot zeilers.

Zonnebrand smeren, hoe gaat dat ook alweer?

Maandag begon het zonnetje al met schijnen en dinsdag ging ie nog even lekker aan. En bij zon hoort zonnebrand. Dat was voor sommigen wel weer even wennen. Niet met je vingers in je ogen wrijven is best handig en gebruik vooral waterproof zonnebrand zodat wanneer je in het water beland het niet gelijk over je wangen heen stroomt 😉

zeilen zonder wind

Kan je zeilen als het windstil is?

Dinsdagochtend hebben we nog lekker kunnen zeilen, maar in de middag was de wind bijna helemaal weg. Dan wordt zeilen wel een beetje lastig. Maar gelukkig hebben we nog een heleboel andere dingen te doen zoals theorie, knopen leren, zeilstanden, plek in je boot, omslaan en heel veel (balans)spelletjes op de boot of in het water.

BPR op het water

De tieners helpen de kleintjes

Wat een ontzettend leuke groep vaart er deze week. Op donderdag was het weer een prachtig warme en zonnige dag en het was tijd voor de Optimisten kinderen om alle geleerde voorrang regels (BPR) even op het water te checken. Daar wilden de Topaz kinderen wel een handje bij helpen. Als verrassing kwamen de grote boten door de Optimisten groep varen om te testen of de regels goed werden toegepast. En de Optimisten lieten van zich horen wanneer het nodig was. Bakboord!!

Geen showvaren, maar een quiz

Vanwege het weer kon het showvaren helaas niet doorgaan en daarom werd deze week op een hele nieuwe manier afgesloten. De cursisten hebben samen met de instructeurs een leuke Kahoot voor de ouders in elkaar gezet. Uitleg door de cursisten en duidelijke demonstraties konden daar uiteraard niet aan ontbreken. Het was een bijzondere en ook enigszins rumoerige afsluiting van de week 🙂

Na afsluiting van de quiz werden de welverdiende diploma’s uitgedeeld. Gefeliciteerd allemaal en hopelijk zien we jullie snel weer op het water!

Skûtsje varen met je zeilmaatje

Showvaren en het Skûtsje

Komende vrijdag mogen alle kinderen tijdens het show varen, laten zien wat ze allemaal geleerd hebben afgelopen week. Na het showvaren vindt de diploma uitreiking plaats.

Ouders die graag mee willen varen, kunnen een ticket boeken op ons Skûtsje. We varen uit van 14:30 uur tot 16:00 uur.

LET OP! HET SKUTSJE IS INMIDDELS VOLGEBOEKT.
Wil je toch graag het water op? Laat het ons weten. We kunnen bijvoorbeeld een sloep inzetten.