Skûtsje varen Flevoland

Bij De Randmeren is de opstapplaats voor Skutsje varen met Skûtsje De Goede Verwachting. Dit traditionele Skutsje uit 1903 kan je boeken voor leuke vaartochten. Je kan actief meedoen of lekker relaxen op het ruime dek. Onderweg vertellen de schipper en matroos verhalen over de geschiedenis van de boot en ons mooie gebied. Stap op voor Skutsjesilen op het Veluwemeer.

 

Boek Skûtsje tocht direct online

 

Skutsje huren met schipper

Ons Skutsje is ook te huur voor korte of langere vaartochten. Je spreekt samen met de schipper af waar de tocht naartoe gaat. Aan boord is er ruimte voor 12 dag gasten. Wil je overnachten? Er zijn 10 slaapplaatsen aan boor, twee voor de schipper. Aan boord slapen is zoals het vroeger was je kan niet rechtop staan. We hebben gelukkig wel lekkere matrassen waarop je heerlijk slaapt.

Ons Skutsje zetten we ook veel in als onderdeel van een bedrijfsuitje.

Wil je meer weten? Kijk op de website Skutsjevaren.nl voor vaartochten of Skutsje verhuur.

Geschiedenis

Skutsje De Goede Verwachting is sinds 2020 eigendom van De Randmeren zeilschool en bootverhuur. Het authentieke Friese Skutsje is in 1903 in Makkum gebouwd op de Zwolsman werf. De laatste jaren was het in gebruik bij een Duitse charterpartij. De boot had veel aandacht en liefde nodig om weer veilig in de vaart te kunnen zo kwam er een nieuwe mast, werden er 2 plekken gedubbeld (nieuw staal onder de boot) en werd de hele boot van nieuwe verf voorzien.

Vaartochten

Tijdens de vaartochten met Skutsje De Goede Verwachting mag je lekker relax zitten maar je mag natuurlijk ook helpen, zeilen hijsen, schoten aantrekken en natuurlijk sturen. Wil je langer varen? Huur het Skutsje met schipper en bepaal zelf je bestemming. Je kan zelfs meerdere dagen op pad.

Meer informatie?

Kijk voor alle informatie over dit unieke Skutsje en alle huur en rondvaartmogelijkheden op Skutsjevaren.nl 

 

en_GBEnglish (UK)