Watersportvereniging De Randmeren (WVDR)

Bij De Randmeren hebben we een eigen vereniging, Watersportvereniging De Randmeren (WVDR). WVDR is voor zeilers van alle leeftijden je kan mee doen aan de (wedstrijd)-zeiltraining of de zeillessen.

Zeilles bij WVDR

Bij Watersport vereniging De Randmeren hebben we zeilles voor beginners in de Optimist. Je leert zeilen in een vertrouwde en speelse omgeving. Als je de basis onder de knie hebt gaan we tochtjes maken, een keer een wedstrijdje zeilen en leer je steeds zelfstandiger zeilen. Als je het echt te pakken hebt stap je over naar het wedstrijdteam.

De lessen worden gegeven in Optimisten van De Randmeren je hoeft dus geen eigen boot mee te nemen. Naast de zondagochtend lessen hebben we ook lessen in de vakanties en tijdens hemelvaart en Pinksteren.

Tijdens de lessen ga je voor je CWO diploma Jeugd zwaardboot in de Optimist.

CWO les bij WVDR

Training bij WVDR

De trainingen zijn voor gevorderde zeilers. Voorwaarde voor deelname is dat je tot +- windkracht 5 zelfstandig kan zeilen. Deelname is mogelijk met onze boten of met een eigen boot. Als je nog niet dat niveau hebt kan je natuurlijk eerst lessen nemen.

Trainingen jeugd

  • Zondagochtend 9:30 tot 12:30

We trainen van  april tot en met eind oktober (met uitzondering van de bouwvak) op zondagochtenden van 9:30 tot 12:30 uur.

Je kan het hele jaar trainen bij watersportvereniging De Randmeren. Om te trainen in een boot van ons (Optimist, Topaz, Open Bic of Topaz Vibe betaal je € 395,– per jaar. Voor training in je eigen boot € 295,– per jaar. De stalling van eigen boten komt op € 87,50,- per boot. We hebben op locatie ruimte om je onderdelen (zeilen, zwaarden enz.) binnen te stallen. Boten mogen vanaf 1 april op het terrein van WVDR en vanaf 1 november dienen ze weer van het terrein af te zijn. Bij gestalde boten is toegang met de auto alleen mogelijk bij het brengen en halen van de boot. De trainingen gaan altijd door. Indien er niet gevaren kan worden doen we theorie of droogtraining (oefeningen op het land).

Trainingskaart 2022 met onze boot € 395,-

Trainingskaart 2022 met eigen boot € 295,-

Stalling eigen boot 1 april tot 1 november € 87,50 (enkel in combinatie met traininskaart)

Stalling eigen boot 1 november tot 1 april € 50,-

Lidmaatschap WVDR

Jeugd € 40,-

Volwassenen € 50,-

Trainer van De Randmeren mee naar overige wedstrijden 

Er kan een trainer van De Randmeren mee naar  wedstrijden. De vergoeding voor de trainer is vastgesteld op € 55,- per dagdeel (ochtend/middag/avond). Inzet van trainers gaat via de Randmeren.

Trainingen/wedstrijden volwassenen

We varen wedstrijden met volwassenen:

  • Woensdagavond 19:30 eerste start

De Trainers

Elke training is er een trainer die een programma afwerkt. Onze ervaren trainers zorgen dat er voor ieder niveau voldoende uitdaging is. Indien er genoeg deelname is zullen we de groepen splitsen naar niveau.

Alle aspecten van wedstrijdzeilen komen aan bod: starten, boathandling, boei ronden, tactiek, wedstrijdregels en meer. Varen elke woensdagavond vanaf mei (19 x) onze eigen woensdagavondwedstrijden. De jeugd vaart van 17-18:30uur en de volwassenen vanaf 19:30 uur.

Externe zeilwedstrijden

Het doel van Watersportvereniging De Randmeren is zo veel mogelijk zeilers het wedstrijdcircuit in te krijgen. De combiwedstrijden in de regio zijn daarvoor de eerste stap. Je kan op niveau C gewoon meedoen in een van onze boten. Tijdens de combiwedstrijden van Combi-Randmeren gaat er een trainer van De Randmeren mee om deelnemers en ouders wegwijs te maken. www.combi-randmeren.nl

Kleding

Deelnemers kunnen de eerste twee keer wetsuits en zwemvesten van ons gebruiken. Vanaf de derde deelname verwachten we dat de deelnemers zelf voor een pak (+/- € 65,-)  en zwemvest (+/- € 35,- ) zorg dragen.

Inschrijven:

Voor vragen of lid worden van WVDR neem je contact op met Erik Jeuring via tel. 0321-700245 of info@derandmeren.nl

Combi-Randmeren

Voor jeugd worden er door het hele land combiwedstrijden georganiseerd. Interesse om mee te doen? kijk op www.combi-randmeren.nl

Woensdag avond wedstrijden

Vanaf 5 mei worden op elke woensdag avond wedstrijden georganiseerd waar iedereen die zelfstandig met een boot kan varen aan mee kan doen voor een kleine bijdrage. Erik vaart zelf ook altijd mee met zo veel mogelijk mensen. Doe jij volgende keer mee?

  • Wedstrijdzeilenjeugd
  • Wedstrijdzeilenvolwassen

Vraag een proefles of proeftraining bij Waterportvereniging De Randmeren -WVDR aan

Wij hebben een beperkt aantal boten beschikbaar. We nemen contact met je op over de beschikbaarheid van je keuze.
en_GBEnglish (UK)