Frans van Dam award

Sky-Line Randmeren Hoodie in ontwerp

Sinds 10 juli 2023 reiken wij bij Zeilschool De Randmeren de Frans van Dam award uit. De prijs heeft als doel creativiteit in de kinderen naar boven te halen en het herinneren van Frans.

Logo Randmeren Hoodie in ontwerp

De Randmeren Hoodie

In het voorjaar van 2021 is het idee ontstaan om een eigen kledinglijn te beginnen voor alle cursisten en instructeurs van Zeilschool en Bootverhuur de Randmeren. Voor het ontwerp van het logo hebben we de hulp ingeschakeld van Frans van Dam. Frans is de vader van Dillan van Dam, één van onze instructeurs, die al sinds de oprichting van De Randmeren zich verbonden voelt met de zeilschool.

Tekening

Frans van Dam

Frans was een man van stille wateren en diepe gronden. Zijn gevoel kon hij goed uiten in de tekeningen die hij maakte. Hij is helaas op 7 mei 2023 onverwachts overleden.
De zeilschool was een plek waar hij om gaf. De Randmeren vond hij een waardevol goed. Jongeren leren het gevoel van vrijheid, verantwoordelijkheid en saamhorigheid ervaren op een zeilboot. Dit gaf Frans de inspiratie om een logo te ontwerpen zodat hij nog meer jongeren kon inspireren om te gaan zeilen.

De originele Randmeren Hoodie

De wedstrijd

Kinderen worden gedurende hun zeilkamp uitgedaagd om datgene wat ze beleven creatief op papier te zetten. Dit kan in de vorm van een knutselwerk of tekening zijn. Tijdens elke zeilweek wordt er een winnaar gekozen en na acht weken wordt de award winnaar bekend gemaakt. Aan het einde van de zomer krijgt de winnaar van deze wedstrijd een special edition hoodie.

Weekwinnaar zeilkamp Frans van Dam award.

Zeilweek 1

Alexander Hartong (10 jaar) is de eerste weekwinnaar. Hij maakte niet alleen een mooie tekening, maar gebruikte ook een leuke woordgrap. De omgeslagen Opti roept om hulp waarna de ander roept: boeien.

Weekwinnaar zeilkamp Frans van Dam award.

Zeilweek 2

In week twee van onze zomer zeilkampen heeft Jessica Koopal (13) gewonnen. Ze heeft een prachtige plaat geschilderd. Wat een talent!

Weekwinnaar zeilkamp 3

Zeilweek 3

Leonore Tollenaar (12) is de winnaar van week 3. Ze heeft een hele mooie tekening gemaakt in het thema van de week: Jungle. Zien we daar een slang in de mast!?

Weekwinnaar 4

Zeilweek 4

In week 4 heeft Lavie de Olde (12) gewonnen. Ze maakte een prachtige Open Skiff op een meertje in de bergen. Detail is dat het bootje vastligt aan een echt paaltje met een echt touwtje.

Zeilkamp winnaar

Zeilweek 5

In zeilweek 5 is Lola van den Berg (9) de winnaar geworden. Opvallend is dat ze een surfer tekende terwijl er deze week geen surfers meededen met het kamp. Misschien is ze geïnspireerd door de instructeurs die aan het trainen waren.

Weekwinnaar zeilkamp

Zeilweek 6

August Evers (12) is de weekwinnaar van zeilkamp 6. Hij maakte een tekening van een O'pen Skiff bij een zonsondergang.

zeilkamp winnaar

Zeilweek 7

Inge van Bockhooven (14) maakte deze super creatieve tekening. In één oogopslag van maandag naar vrijdag. Oftewel de tijd vliegt tijdens zeilkamp!

Zeilkamp Flevoland week winnaar

Zeilweek 8

Tibbe Brienesse (9) is de winnaar van week 8. Hij tekende een boot die opgegeten wordt door een walvis. Ook maak hij een leuk woordgrapje. Zomerweek 8 knoop 😉

Randmeren Super Cup

Winnaar Frans van Dam award 2023

Jessica Koopal, gefeliciteerd!!!!

Op 3 september 2023 is de winnaar van 2023 bekend gemaakt. Tijdens De Randmeren Super Cup heeft Jessica meer dan 50% van de stemmen gekregen en is daarmee een overduidelijke winnaar geworden.