Aan deze pagina wordt gewerkt! Staat jouw vraag er nog niet bij of kom je er niet uit, bel ons gerust even: 0321700245

werken bij de randmeren

Instructie sloep huren

Wat leuk dat jij een sloep bij De Randmeren hebt gehuurd. Wanneer je een sloep komt huren, kunnen er vragen ontstaan of problemen voorkomen. Om jou een zo prettig mogelijk verhuurmoment te verzorgen geven we op deze pagina antwoorden op veel gestelde vragen. Op deze pagina kan je ook doorklikken naar jouw bootsoort voor meer specifieke antwoorden en leuke tips.

Veel plezier gewenst!

Je wilt graag de kap naar beneden. Weet je dat het ook lekker is om alleen het voorraam open te zetten? Wil je de kap toch helemaal naar beneden? Volg deze stappen om eenvoudig de kap naar beneden of omhoog te doen. Let op, de ritsen om de beugels hoeven niet los!:

 1. Haal de bandjes en alle knoopjes los.
 2. Vouw de voorste beugel naar achteren tegen de achterste beugel aan.
 3. Maak de steunpaaltjes aan de achterkant los door de schuif naar achter te halen of de pin er uit te trekken.
 4. Klap de hele tent naar voren en vouw het doek er tussen.

Wanneer je de kap weer omhoog wilt doorloop je de volgende stappen:

 1. Til de kap een stukje op en zet eerst de voorste knoopjes vast tot aan de voet van de beugels.
 2. Vouw de kap nu helemaal naar achteren en zet de paaltjes weer vast.
 3. Maak de bandjes vast.
 4. Maak alle overige knopen vast.

Al onze sloepen varen langzaam. Dat is precies de bedoeling. Wanneer je met een gezelschap twee dezelfde boten boekt, kan het voorkomen dat de boten niet altijd dezelfde snelheid halen omdat ze bijvoorbeeld net wat anders zijn afgesteld of dat de ene boot zwaarder belast is dan de andere. Je kunt hier niks aan doen. Duw niet geforceerd tegen de hendel zodat je ontspannen kunt varen en er niks kapot gaat.

Wanneer je plotseling veel langzamer vaart dan je voorheen deed, kan het zijn dat er veel wier in de schroef zit. Je kan dit verhelpen door de hendel in zijn vrij te zetten en deze daarna even kort, met veel gas een stoot achteruit te geven. Zet de hendel daarna weer in z'n vrij. Dit kan je eventueel nog een keer herhalen. Let op!! Kijk eerst goed om je heen voordat je achteruit gas geeft! Wacht minimaal 5 seconden tussen het voor en achteruit schakelen.

Wier in de schroef kan je zoveel mogelijk voorkomen door in de vaargeul te varen. Buiten de vaargeul wordt veel minder gemaaid en zit je dus sneller vast in het wier. Wij adviseren sloepjes altijd om in de vaargeul te blijven.

Het kan ook zijn dat je te langzaam vaart omdat je je in ondiep water bevindt. Vaar dan heel rustig weer terug naar de vaargeul om schade aan je schroef te voorkomen. Blijf vervolgens in de vaargeul varen.

Wanneer je motor niet meer start is dat natuurlijk erg vervelend. We hopen doormiddel van deze stappen je probleem op te lossen

 1. Check of het dodemanskoord achter de (meestal rode) knop zit.
 2. Check of de hendel in neutraal staat. Let op! Neutraal is niet altijd het midden. Beweeg zonodig de hendel rustig naar voren en weer terug om neutraal te vinden.
 3. Start de motor? Gefeliciteerd, u kunt weer verder varen!
 4. Start de motor niet, check dan of er nog benzine is. Je vindt de benzine tank vaak onder het bankje van de schipper.
 5. Is de benzine op? Bel ons 0321 700245
 6. Is er genoeg benzine, probeer dan handmatig te starten. Je opent hiervoor de klep op het achterdek.
 7. Zoek het trekkoord van de motor en trek deze eerst langzaam uit de motor om te kijken of deze niet geblokkeerd is.
 8. Trek om te starten eerst wat spanning op het koord en vervolgens met een snelle haal het koord aan. Let op dat er niemand achter je staat!

Video's en specifieke antwoorden per boottype

sample-image-009
6p luxe sloep
8941
tender sloep 7p
Luxe sloep huren bij De Randmeren
Sloep huren Veluwemeer