Nieuwsbrief Sailing Club

Altijd een zeilmaatje

Altijd een zeilmaatje!

We zitten midden in de winter, maar we gaan lekker door. Super leuk om te zien dat een vast clubje stoere Sailing Clubleden lekker doorvaren elke zaterdagochtend! Het is weer tijd voor een nieuwsbrief. Lees hier over opleiden, belangrijke data en nieuwe clubleden!

Ben je nog geen lid van de Sailing Club, maar wil je vaker zeilen en ben je op zoek naar een zeilmaatje? Word dan snel lid of vraag een proefvaart aan via de mail.

Sailing Club

Verder groeien met de Sailing Club

We hebben uit betrouwbare bron gehoord dat clubleden geïnteresseerd zijn in een uitdaging op het water en dat gaan wij ze bij De Randmeren dan ook geven!

Wat de beste manier hiervoor is weten we nu nog niet precies, maar het idee is om via een video-instructie clubleden die interesse hebben een leuke en leerzame opdracht te geven voor tijdens hun zeilmoment.  In de video laten we je een handige vaardigheid zien en geven we tips hoe je deze zo goed mogelijk kunt uitvoeren. Op het water is het aan jullie om hiermee aan de slag te gaan.

Uiteraard is dit geheel vrijblijvend. Er zijn ook genoeg leden die gewoon lekker een rondje willen varen en dat mag!

Opvullen van vrije zeillessen

Naast de uitdagingen op het water waarmee jullie je vaardigheden kunnen verbeteren, bieden we de mogelijkheid om gebruik te maken van gratis zeilles.

De gratis zeilles ontstaat wanneer wij een plekje vrij hebben op een flexles. Deze plek proberen we in te vullen door een klant, maar wanneer dit niet lukt zullen we op Spond een bericht achterlaten zodat één van jullie gebruik kan maken van dit plekje. Het betreft met name de dinsdag- en donderdagavond lessen en het bericht verschijnt wanneer er om 17:00 uur nog steeds een plekje vrij is. Degene die het eerst reageert, mag gebruik maken van de gratis les.

Skutsjetocht

Belangrijke data

Afgelopen periode hebben we een Skûtsjetocht en de Sailing Cup georganiseerd. Vanwege te harde wind is de Sailing Cup helaas niet doorgegaan, maar gelukkig is er wel een mooie tocht gevaren! Zet de volgende data in je agenda zodat je er ook bij kunt zijn!

  • Lunchbuffet: zaterdag 3 februari om 12 uur na het zeilen. We hebben nog 4 inschrijvingen nodig om het door te kunnen laten gaan. Dus kom gewoon lekker zeilen en daarna gezellig eten!
  • Open dag: 20 april is onze open dag. Nodig iedereen uit die een keer wil zeilen. Doel is om op deze zaterdag zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de watersport en dus ook de Sailing Club. Deze dag kan er op verschillende momenten gevaren worden, welke je in de Spond app zult zien verschijnen. Een leuke extra zeildag dus! Vind jij het leuk om op deze dag schipper te zijn? Laat het ons weten!
  • Springcup: De springcup op 12 mei is nieuw en is vergelijkbaar met de Randmeren Cup, maar dit keer hopelijk mét wind 😉 .  Er wordt wedstrijd gevaren in alle categorieën.

Nacht zeilen

Wanneer het straks wat warmer wordt, willen we op zoek gaan naar een mooie avond waarop we kunnen gaan nachtzeilen. Zeilen in het donker, een bijzondere ervaring! Deze activiteit kunnen we helaas niet vooruit plannen. Mocht het zover zijn, dan vind je hierover informatie op Spond.

Skutsjetocht

Nieuwe leden

We zijn op zoek naar nieuwe leden om de club uit te breiden en altijd voldoende zeilmaatjes beschikbaar te hebben. Wij kunnen je hulp daarbij gebruiken! Lees hier hoe jij ons helpen kan.

  • Mond tot mond reclame. Vertel over ons en laat weten dat we er zijn.
  • Verspreiden van posters. Hang posters op in de bibliotheek, het stadshuis of andere plekken in je woonplaats. We hebben posters beschikbaar
  • Deel onze Socials op Facebook of Instagram
  • Lever leuke foto’s of video’s aan voor de Socials (uiteraard altijd na toestemming).
  • Neem gratis een introducé mee.

Heb je leuke ideeën voor de Sailing Club? Laat het ons weten! Spreek ons aan of stuur een mail.