Nieuwsbrief Sailing Club

zeilen zonder zorgen bij de sailing club

Zeilen zonder zorgen: laagseizoen 2023.

De zomer zit er weer op. In dit nieuwsbericht lees je alles over de Sailing Club en de bijbehorende activiteiten in de herfst en winterperiode. Lees hem goed door zodat je niks mist. Ben je nog geen lid van de Sailing Club en wil je ook zeilen zonder zorgen? Schrijf je dan nu in!

Lichtjestocht

Afsluiting zomerseizoen: lichtjestocht 28 september

Dit jaar willen we het hoogseizoen weer afsluiten met een lichtjestocht. We hopen dat er veel mensen kunnen aansluiten. De lichtjestocht vindt plaats op de laatste donderdagavond in september. We zorgen voor de juiste verlichting op de boot en varen van 19:00 uur tot 21:00 uur. We hopen het Skûtsje ook even uit te kunnen laten. Neem dus al je lampjes mee en kom gezellig het seizoen afsluiten!

Schrijf je in via de Spond app.

Skûtsje varen met je zeilmaatje

Skûtsjetocht met de zeilclub: zaterdag 28 oktober

Dit najaar organiseren we een toch met het Skûtsje door de Hoge Dwarsvaart in Biddinghuizen. Geen zeiltocht dus, maar wel een prachtig stukje natuur. En vergeet niet de ervaring van de De Blauwe Dromer. De sluis met 5.20 meter verval maakt altijd indruk.

Voor deze tocht vertrekken we om 9:30 uur en we verwachten rond 12:30 uur weer terug bij de loods te zijn. Er kunnen 12 personen mee dus schrijf je snel in. De kosten hiervoor zijn €10 p.p. Je vindt de tocht in de Spond app. Als je je daar aanmeldt, ontvang je een persoonlijk bericht met betaalverzoek. Na betaling is je inschrijving bevestigd. Deze tocht is alleen voor Sailing Club leden.

Bij extreem weer zal de tocht worden verplaatst. We organiseren sinds kort ook de vaar- en wandeltocht. Lees er meer over via de link.

Sailing Club, zeilen in de winter

Sailing Cup: zeilwedstrijden 9 december

Vorig jaar 10 december 2022 heeft de eerste Sailing Cup plaatsgevonden. Het was een koude, maar super gezellige dag. Tijdens de Randmeren Super Cup in de zomer zijn er ook wedstrijden georganiseerd. Helaas was het een nogal windstille dag en kon er weinig gezeild worden.

Maar niet getreurd! Er staat alweer een nieuwe datum gepland voor onze eigen Sailing (club) Cup in de winter. Ik besef me nu dat de foto en de prijs nog steeds niet aan de wall of fame hangen. We hebben nog een beetje moeite met het vinden van een goede plek😳. Maar het is nog geen december dus het gaat vast lukken vóór die tijd!

Schrijf je in via de Spond app. Het programma van deze ochtend zal bekend gemaakt worden op Spond.

Etentje met de Sailing Club

Leden hebben aangegeven het een leuk idee te vinden met z’n allen wat te gaan eten. Dat lijkt ons ook erg leuk! We kunnen dit op twee manieren organiseren.

Na het zeilen tijdens een lunchbuffet op de zeilschool op een zaterdag. Dit zal dan in januari plaats kunnen vinden.
De tweede optie is een avond met z’n allen gezellig naar de wok. Hiervoor kunnen we twee data kiezen. De dag waarop de meeste mensen kunnen, gaat dan door.

Via de Spond app zullen we een Poll maken om dit kort te sluiten.