Randmeren zeilwedstrijden

Randmeren Super Cup

Op 3 september 2023 vindt De Randmeren Super Cup plaats. Cursisten, zeilkamp kinderen, ouders van kinderen, clubleden, instructeurs, wij willen iedereen uitdagen mee te komen het water op!

De Randmeren Super Cup: alles op een rijtje

Tijdens de Randmeren Super Cup, komt iedereen samen. Cursisten van de zeilkampen en het wedstrijdteam WVDR strijden om de wisselbekers. Ook de Sailing Club leden komen het water op voor wedstrijden. De Randmeren nodigt daarnaast ouders van cursisten en andere geïnteresseerden uit om mee aan boord te stappen bij de Sailing Club leden op de kielboten. Het is voor deze groep niet nodig om zeil- of wedstrijdervaring te hebben. De clubleden en instructeurs helpen je de baan door.
Het doel is met z’n allen genieten op het water, plezier hebben en heerlijk zeilen!

Zeilwedstrijden

Randmeren Cup

De Randmeren Cup bestaat al heel lang! Meerdere instructeurs, welke toen nog cursist waren, staan op de wisselbeker. Maar ook een heleboel leuke, gezellige en fanatieke zeilkamp kinderen zijn de uitdaging aangegaan en staan er op.

 • Voor zeilkamp cursisten
 • Geen wedstrijdervaring nodig
 • winnaar krijgt een wisselbeker
 • Topaz Uno
 • Optimist
Polyvalk wedstrijd

Sailing zomer Cup

Sinds 2022 bestaat De Sailing Club. De leden van de club hebben afgelopen winter kennis gemaakt met het wedstrijdzeilen. Tijdens deze zomer cup worden er weer wedstrijden gevaren en mogen er, naast de clubleden, ook andere geïnteresseerden aan boord stappen.

 • Voor Sailing clubleden
 • Voor ouders van cursisten
 • Voor andere geïnteresseerden (16+)
 • Wedstrijdervaring is niet nodig
 • Polyvalk
WVDR cup

WVDR Cup

Sinds vorig jaar mag ons wedstijdteam, samen met onze instructeurs, deelnemen aan De Randmeren Cup. De leden varen tegelijk met de kinderen hun eigen wedstrijden in hun eigen baan op hun eigen boot. Ze zijn eigenlijk het voorbeeld voor de onervaren kinderen en kunnen hun laten zien hoe een zeilwedstrijd nou eigenlijk in z'n werk gaat.

 • Voor WVDR leden
 • Voor zwaardbootstallers op veld Winde
 • Winnaar krijgt een wisselbeker

Wedstrijdzeilen

Hoe ziet het programma eruit?

9:30 uur: Start inloop voor alle deelnemers .

10:00 uur: 2x Palaver. Tijdens het palaver wordt aan de verschillende groepen uitgelegd welke baan er wordt gevaren, wat er van ze verwacht wordt en bij wie ze zich moeten melden.

10:30 uur: Start wedstrijden. Er wordt geprobeerd om minimaal twee wedstrijden te varen.

circa 12:30 uur: Lunch in de loods. Zorg voor je eigen lunch. Aan de bar zijn er drankjes en wat lekkernijen te halen. Hiervoor heb je consumptiebonnen nodig.

circa 13:30 uur: Start wedstrijden. Er wordt geprobeerd om minimaal twee wedstrijden te varen.

15:30 uur: Terug aan land en boten nachtklaar maken.

16:00 uur: Prijsuitreiking.

Randmeren Super Cup: wat kost het?

Voor zeilkamp cursisten, Sailing Clubleden en WVDR leden is deelname €10,=.
Voor alle andere geïnteresseerden zoals familie van instructeurs of cursisten is deelname €15,=.

Sailing Clubleden en WVDR leden schrijven zich in via SPOND. Overige deelnemers kunnen zich aanmelden via onderstaande links.

Sailing Club, zeilen in de winter

Help ik wil blijven zeilen! Wat te doen na de super cup?

Als de Randmeren Cup er straks op zit lijkt het er misschien op dat het seizoen erop zit en dat er niks meer mogelijk is met betrekking tot zeilen. Niks is minder waar want bij de Randmeren gaan we gewoon door!
Ons wedstrijdteam is actief en in de herfstvakantie kan er lekker getraind worden door instructeurs en gevorderde hulpinstructeurs. Ook de volwassenen varen lekker door. Zolang er geen ijs ligt, vaart onze Sailing Club straks elke zaterdagochtend en zijn er weekend lessen voor cursisten.

Bekijk de winnaars in ons nieuwsbericht

De Randmeren Super Cup heeft plaatsgevonden op 3 september 2023. In ons nieuwsbericht kan je bekijken wie er allemaal hebben gewonnen en hoe de dag is verlopen. Doe je volgend jaar ook mee?!