Sailing Cup wedstrijden

Sailing Club, zeilen in de winter

De allereerste Sailing Cup wedstrijden: -1 ℃ , maar toch warm!

Zeilen met het kwik onder  nul? Heel eerlijk, de helft van de deelnemers ging deze zaterdagochtend met twijfels het water op. Zeilen met -1℃ en dan ook nog een pak mist?! Het is dan ook extra leuk om alle enthousiaste gezichten te zien bij terugkomst in de haven!
Samen met een aantal leden van onze vereniging WVDR heeft de Social Sailing Club voor het eerst fun wedstrijden gezeild.

Wedstrijd zeilen, hoe doe je dat? Onze wedstrijdzeilers geven het goede voorbeeld!

Tijdens de eerste Sailing Cup, wat een jaarlijks terugkomende wedstrijd zal zijn, hebben onze leden van WVDR ook meegezeild. Zo konden de Sailing Club leden even afkijken hoe je dat eigenlijk doet, een wedstrijd zeilen. Ook instructeurs van De Randmeren hadden een team samengesteld. Je snapt dat wij natuurlijk heel trots en blij waren dat ons wedstrijdteam als eerste over de finish is gegaan. Toch wel een fijne bevestiging dat ze het wedstrijdzeilen goed in de vingers hebben. En een mooie prestatie want kielboot zeilen is toch wel heel wat anders dan de zwaardboten die ze gewend zijn!

winterwedstrijden zeilclub

Winterzeilen bij Harderwijk met de zeilclub

Onze Sailing Club leden varen van november tot en met maart op de zaterdagochtenden op het Veluwemeer. Heerlijk genieten van de stille natuur en de wind. Een beetje kou zijn onze clubleden dus wel gewend, maar tijdens de allereerste keer Sailing Cup wedstrijden was het weer wel heel bar.
Verwijderd: Gelukkig viel het eenmaal op het water reuze mee. Met allemaal enthousiastelingen om je heen en met de adrenaline om een wedstrijd te gaan winnen, kwamen velen er al snel achter dat je actief zeilend best wel warm blijft!

b94f07356e9594ae2bb51eb39c2e19ce (1)

Winnaars Winter Sailing Cup 2022

Onze wedstrijdzeilers mochten uiteraard niet meedingen voor de prijs. Ze deden mee voor het plezier, het goede voorbeeld en de eer. Maar wie hebben er dan wel gewonnen?

Het winnende Sailing Club team is geworden: Judith, Pieter en Folkert

Gefeliciteerd!

Kom de foto van de winnaars bewonderen aan onze wall of fame.