Unieke tocht: in samenwerking met De Ontdekking van Flevoland

Tijdens de wandeltocht krijgt u de kans om door het Harderbos te dwalen. Laat u verrassen door de rust en stilte van dit uitgestrekte bosgebied. Adem de frisse lucht in terwijl u geniet van de prachtige flora en fauna die het Harderbos rijk is.
Wandel samen met een ervaren gids door het bos en ontdek de geschiedenis van dit slechts 50 jaar oude bos. Maak kennis met de schotse hooglanders, de zilver reiger, de ijsvogel of spot een bever en luister naar de mooie verhalen die de gids te vertellen heeft.

Varen op het Veluwemeer

Eenmaal aan boord van het Skûtsje, kunt u heerlijk ontspannen en genieten van de omgeving. Laat u meevoeren op het ritme van het kabbelende water terwijl u wegdroomt in de prachtige natuur van het Veluwemeer. Het Skûtsje biedt een unieke ervaring waarbij je naar wens een actieve of passieve bijdrage levert aan de tocht.
Deze wandeltocht en vaarervaring met het Skûtsje is een unieke manier om de schoonheid van Flevoland te ontdekken en een onvergetelijke ervaring voor natuurliefhebbers en avonturiers.

Genieten met het Skutsje op De Randmeren

Hoe ziet de tocht eruit?

De tocht start met een wandeling samen met een gids. In een wandeltocht van circa 5 kilometer door het bos werpen we een blik op ‘de Blauwe Dromer’ en luisteren we naar een gedicht van onze eigen ‘waterdichter’. Dan drinken we een kopje thee of koffie om vervolgens op het Skûtsje het Veluwemeer te gaan verkennen (of bij meer dan 12 deelnemers in omgekeerde volgorde). De tocht duurt circa 3,5 uur. Na aanmelding ontvang je een mail met de exacte startlocatie en de bereikbaarheid daarvan.

Prijzen vaar- en wandeltocht

Kosten voor de vaar- en wandeltocht met het Skûtsje zijn €30,= euro per persoon. Aanmelden kan via de website de ontdekking van Flevoland.

Harderbos vaar en wandeltocht met het Skutsje

Ontdek Flevoland op en rond het water

Deze sluis, gelegen in het hart van Flevoland, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de inpoldering. Het is fascinerend om te bedenken hoe dit gebied, dat ooit bestond uit alleen maar water, is getransformeerd tot het prachtige landschap dat we vandaag de dag kennen.

Skûtsje varen is een traditionele zeilsport die zijn oorsprong heeft in Friesland. Het is een unieke ervaring waarbij je zelf aan het roer staat van een authentiek skûtsje en kunt genieten van de rust en de schoonheid van het water. Binnen en buiten de dijk van het Veluwemeer zijn er talloze mogelijkheden om deze prachtige sport te beoefenen. Of je nu een ervaren zeiler bent of nog nooit hebt gevaren, skûtsje varen is voor iedereen toegankelijk en zorgt voor een onvergetelijke dag op het water.

vaar- en wandeltocht Skutsje

Vaar-en wandeltochten: Uniek familie of personeelsuitje in Flevoland

De vaar- en wandeltochten worden georganiseerd in samenwerking met ‘wandelen in Flevoland’. Op dit moment staat er nog één tocht gepland op 11 oktober.
Het is ook mogelijk om buiten deze data een tocht te plannen. Bijvoorbeeld voor een uniek familie of personeelsuitje.