sample-image-019

Ga mee met onze schipper en matroos. We varen korte of langere tochten waar je eenvoudig online voor in kan schrijven. Er gaan maximaal 12 gasten mee. Wij organiseren mooie vaartochten vanuit de haven van Molecaten Park Flevostrand. Je stapt aan boord en gaat samen met de schipper en matroos aan de slag om de zeilen te hijsen. Gewoon zitten en genieten mag natuurlijk ook.

sample-image-018

Plan je eigen tocht! De hele dag zeilen of een bezoek brengen aan een Hanzestad, als je de boot afhuurt bepaal je zelf het doel. Van een dagdeel tot een hele dag.

De schipper zorgt ervoor dat jij en je gezelschap helemaal thuis zijn op het Skûtsje.

Neem je eigen lunch en drankjes mee of boek eenvoudig een van onze lunchpakketten, buffetten of BBQ’s voor tijdens of na je vaartocht.

sample-image-017

Je mag zelf kiezen wat het doel van je tocht wordt, ga je pauze houden op een eiland? Of bezoeken we een Hanze stad. Zijn jullie passagiers of ook een beetje bemanning? Onze schippers kunnen je dag nog meer inhoud geven door een teamtraining te organiseren.

Prijzen Skûtsje varen 2024

Boek direct
Genieten met het Skutsje op De Randmeren

Huur Skûtsje vanaf €165

Lekker het water op met schipper. Kies zelf hoe lang je vaart. Stap op met maximaal 12 personen. Genoemde prijzen zijn ex btw.

  • 1 uur €165
  • 2 uur €275
  • 3 uur €350
  • elk uur extra €75
Tocht aanvragen
sample-image-020

Dagtocht vanaf €575,-

Vanuit onze haven kunnen we mooie dagtochten maken. We varen van 10 tot 16 uur. Genoemde prijzen zijn ex btw.

  • Voorjaar (1 april-1 juli) € 575,-
  • Zomer (1 juli-1 september) € 650,-
  • Najaar (1 september- 1 november) € 575,-
Tocht aanvragen
sample-image-019

Skûtsje tocht

Boek een avond tocht op het Skûtsje of boek een Skûtsjetocht overdag tijdens de vakantieperiodes. Genoemde prijs is incl btw.

  • €18.75 per persoon
Lees meer
Harderbos vaar en wandeltocht met het Skutsje

Vaar- en wandeltocht

Ontdek de betoverende schoonheid van Flevoland tijdens een unieke wandeltocht en vaarervaring met het Skûtsje (circa 3,5 uur).

  • Op dit moment alleen mogelijk op aanvraag
Skutsje vrijwilligersteam

Elke woensdagochtend komt ons Skûtsjeteam bijeen.

Varen als schipper of matroos tijdens onze zeiltochten met klanten, klussen aan De Goede Verwachting en gezelligheid is waar het om draait.

Ben jij geïnteresseerd? Laat het ons weten!

Genieten met het Skutsje op De Randmeren

Bij De Randmeren bieden we leuke Skûtsje arrangementen. Het Skûtsje kan bijvoorbeeld worden ingezet bij bedrijfsuitjes en familie uitjes. Sluit je tocht af met een lekkere barbecue of start met een heerlijke lunch.

sample-image-024

Skutsje De Goede Verwachting is sinds 2020 eigendom van De Randmeren zeilschool en bootverhuur. Het authentieke Friese Skutsje is in 1903 in Makkum gebouwd op de Zwolsman werf. De laatste jaren was het in gebruik bij een Duitse charterpartij. De boot had veel aandacht en liefde nodig om weer veilig in de vaart te kunnen zo kwam er een nieuwe mast, werden er 2 plekken gedubbeld (nieuw staal onder de boot) en werd de hele boot van nieuwe verf voorzien.

De foto’s hiernaast: We denken dat het om de eerste schipper (of zijn vrouw ???? ) en zijn kinderen gaat maar zeker weten doen we het niet, wellicht komen we er nog eens achter!

Afbeelding van WhatsApp op 2024-01-27 om 14.59.19_cd805ce5

Sponsor ons varend erfgoed voor slechts €15 euro en geniet van drie heerlijk gebrouwen Skûtsjesbiertjes.

Sponsoren kan altijd! Het Skûtsjesbier is alleen af te halen in de winkel.