20230507_142127 (1)

Dagcursus vaarbewijs

Wil jij je beter voorbereiden op je vaarbewijs 1 of vaarbewijs 2 examen? Boek dan een dagcursus vaarbewijs 1 of vaarbewijs 2 op locatie.

20230507_142213 (1)

Cursus vaarbewijs in één dag, de meest efficiënte!

Met een cursus vaarbewijs 1 of een cursus vaarbewijs 2 in één dag hoef je niet weken of maanden te wachten om je vaarbewijs te halen. In tegenstelling tot de online cursus vaarbewijs geven wij, met onze cursus bij Harderwijk, veel persoonlijke aandacht en duidelijke uitleg. Wij bereiden jou voor door alle belangrijke punten door te nemen en de aandachtspunten van het examen te bespreken. Je gaat naar huis zonder vraagtekens en met een duidelijke huiswerk instructie. Je hoeft niet meer onnodig hele boeken door te spitten of vast te lopen in moeilijke teksten. Ideaal dus voor mensen die snel hun vaarbewijs 1 of 2 nodig hebben.

Wij bieden ook cursus vaarbewijs op maat. Wil jij met een groep je vaarbewijs halen, lees dan even verder in de link hieronder.

Dagcursus vaarbewijs: Persoonlijke aandacht!

Wij werken in kleine groepen zodat je veel persoonlijke aandacht krijgt en je nooit met een onbeantwoorde vraag blijft zitten. Aan de hand van de feedback van honderden cursisten die je al voor gingen schaven we de cursusinhoud steeds bij zodat jij optimaal voorbereid aan je examen begint. Je vaarbewijs halen gaat makkelijker na een cursus bij De Randmeren!

Examen vaarbewijs 1 en 2

Na het volgen van onze dagcursus vaarbewijs 1 of 2 bij De Randmeren zeilschool en bootverhuur op locatie, kan je je vaarbewijs halen door het afleggen van een theorie-examen bij het CBR. Voorbeelden van examenlocaties zijn Zwolle, Utrecht en Deventer. Er is een ruim aanbod examentijdstippen en opgeven voor de examens gaat via de website van het CBR. De kosten voor het examen zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen. Plan je examen vaarbewijs ongeveer 1 a 2 weken na je cursudag zodat je nog wat tijd hebt om het huiswerk te doen en alle stof nog vers in het geheugen zit.

Om het klein vaarbewijs I te halen, moet je slagen voor het theorie-examen KVB1. Om het klein vaarbewijs II te halen, moet u slagen voor de theorie-examens KVB1 en KVB2.

20190629_111305

Wanneer heb je een vaarbewijs nodig?

In Nederland ben je natuurlijk altijd dicht bij het water en er is niks leuker dan een dagje genieten op de boot. Voor snelle motorboten die meer dan 20 km per uur varen of voor boten tussen de 15 en 25 meter lang heb je een vaarbewijs nodig. We zien echter ook steeds meer cursisten die het vaarbewijs willen halen om gewoon wat meer kennis in huis te halen.

Het klein vaarbewijs I geldt voor de vaart op rivieren, kanalen en meren (met uitzondering van de gebieden waar vaarbewijs 2 vereist is). Met het klein vaarbewijs I mag ook gevaren worden op de Gouwzee. Het klein vaarbewijs II is geldig op ‘rivieren-kanalen-meren’, Eems/Dollard, de Waddenzee, het IJsselmeer, Markermeer, IJmeer en op de Oosterschelde en Westerschelde.

logo-Vaarbewijs-Academy (1)

Partner Vaarbewijs Academy

De Randmeren is partner van de Vaarbewijs Academy. Als jij je vaarbewijs in 1 dag op locatie komt volgen dan maak je gebruik van de producten van de Academy, waaronder het nieuwe cursusboek. Een echt leerboek, volledig gericht op het examen. Met veel praktijkvoorbeelden, leerzame afbeeldingen, foto’s én handige leer- en oefenvragen. Het cursusboek ontvang je bij aanvang van de dagcursus. We sturen deze bewust niet vooraf toe omdat we willen voorkomen dat jij onnodig veel tijd kwijt bent aan het doorspitten van het boek. Onze vaarbewijs cursus in 1 dag is er namelijk op gericht om doelgericht en efficiënt te werken om jou zo tijd te besparen.

Dé cursusaanbieder van Flevoland en Gelderland

De Randmeren is dé aanbieder van cursussen klein vaarbewijs 1 en 2 in Flevoland en Gelderland. Door onze gevarieerde cursusvormen op locatie in Biddinghuizen slaagden al honderden cursisten voor hun vaarbewijs examen. Onze docenten combineren een grondige kennis van de theorie met hun uitgebreide praktijkervaring op binnenwater en op zee. Zij zorgen voor een effectieve, persoonlijke kennisoverdracht en een optimale voorbereiding op het examen. Haal ook je vaarbewijs en maak gebruik van onze dagcursus vaarbewijs 1, dagcursus vaarbewijs 2, groepscursus of privéles vaarbewijs.