VAARBEWIJS en MARIFONIE

  


Dé leslocatie voor het Vaarbewijs

De Randmeren, Zeilschool en Bootverhuur is inmiddels dé aanbieder van cursussen Vaarbewijs I en II in Flevoland en Gelderland. Honderden cursisten namen deel aan onze cursussen en slaagden daarna voor hun examen. Onze docenten combineren een grondige kennis van de theorie aan hun uitgebreide praktijkervaring op binnenwater en op zee. Zij zorgen voor een effectieve, persoonlijke kennisoverdracht en een optimale voorbereiding op het examen.

Cursusmogelijkheden Vaarbewijs I en II
De Randmeren hanteert gevarieerde cursusvormen:

  • avondcursussen van 6 lessen van 2 uur voor Vaarbewijs I en 5 lessen van 2 uur voor Vaarbewijs II;
  • dagcursus Vaarbewijs in 1 dag;
  • privéles

Alle lessen worden gegeven  in onze vestiging in de jachthaven van Molecaten Park Flevostrand aan de Strandweg 1 in Biddinghuizen. De locatie ligt direct tegenover Harderwijk.

Dagcursus
Geen tijd of geduld voor meerdere avonden les?  Doe een cursus vaarbewijs in 1 dag!  Les van 10-16 uur. Wij verzorgen de lunch. Deze cursusvorm vergt aanvullende zelfstudie.

Privéles
Lessen wanneer het u uitkomt?  Wij geven ook privéles:
Per uur € 50 en  3 uur voor  € 125 en lesmomenten in overleg.
Afspreken via 06-23515674.

Cursusmateriaal
De avondcursus Vaarbewijs I  en de cursus Vaarbewijs in een dag zijn inclusief boek en oefen CD. Al het cursusmateriaal is ook los bij De Randmeren te koop:
Cursusboek VB I en II:        € 19,50
Oefen CD:                           € 17,50
Boek + CD:                          € 34,50

 

 

De koerslineaal en passer, nodig voor de cursus en het examen Vaarbewijs II, zijn bij ons te koop:
€ 27,50 voor de hele set
of  € 15 per stuk.

Examen doen
De cursussen volgt u bij ons. Examen doet u op locatie bij de onafhankelijke Stichting Vamex. Examenlocaties zijn bv. Zwolle en Nieuwegein. Er is een ruim aanbod van examen tijdstippen
(doordeweeks en op zaterdag). Opgeven voor de examens Vaarbewijs gaat via  www.vamex.nl . De examenkosten voor het examen zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen.

Partner Vaarbewijs Academy
Zeilschool De Randmeren is partner van de Vaarbewijs Academy, Bij onze lessen maken we gebruik van de producten van de Academy, waaronder het nieuwe cursusboek. Een echt leerboek, volledig gericht op het examen. Met veel praktijkvoorbeelden, leerzame afbeeldingen en foto’s én handige leer- en oefenvragen. Meer info over de Vaarbewijs Academy? Klik op het logo.

Vaarbewijs verplicht?
Veel cursisten volgen de cursus ook zonder verplichting van een vaarbewijs. Zij willen meer theoretische en praktische kennis van het varen. Beter voorbereid en daardoor met meer plezier het water op.  Een belangrijk uitgangspunt bij al onze cursussen. Een vaarbewijs is verplicht als u wilt varen met:

  • een motorboot of waterscooter die sneller dan 20 km/uur kan varen;
  • een boot met een lengte tussen 15 en 25 meter.

Boek direct online: