Vaarbewijs I

  • Kleine groepen (max 8)
  • Heldere uitleg met veel praktijkvoorbeelden
  • Inclusief boek
  • Inclusief 200 oefenvragen online
  • Inclusief koffie en thee

Vaarbewijs privéles

  • Op locatie mogelijk
  • Maak je eigen groep
  • In 1 dag of 2 avonden
  • Variabele planning

Je Vaarbewijs halen

De perfecte voorbereiding op uw Vaarbewijs examen

Wil jij je beter voorbereiden op je vaarbewijs 1 of vaarbewijs II examen? Boek dan een cursus vaarbewijs I of vaarbewijs II in 1 dag. Wij werken in kleine groepen zodat je veel persoonlijke aandacht krijgt en je nooit met een onbeantwoorde vraag blijft zitten. Aan de hand van de feedback van honderden cursisten die je al voor gingen schaven we de cursusinhoud steeds bij zodat je optimaal voorbereid aan je examen begint.

De Randmeren is dé aanbieder van cursussen (Klein) Vaarbewijs 1 en 2 in Flevoland en Gelderland. Door onze gevarieerde cursusvormen slaagden al honderden cursisten voor hun vaarbewijs examen. Onze docenten combineren een grondige kennis van de theorie aan hun uitgebreide praktijkervaring op binnenwater en op zee.  Zij zorgen voor een effectieve, persoonlijke kennisoverdracht en een optimale voorbereiding op het examen. Je vaarbewijs halen gaat makkelijker na een cursus bij De Randmeren.

 

Wanneer heb je een vaarbewijs nodig?

In Nederland ben je natuurlijk altijd dicht bij het water en er is niks leuker dan een dagje genieten op de boot. Voor snelle motorboten (meer dan 20 km/u) of boten tussen de 15 en 25 meter heb je een vaarbewijs nodig maar we zien steeds meer cursisten die het vaarbewijs willen halen om gewoon wat meer kennis in huis te halen. Met vaarbewijs 1 mag je varen op alle binnenwateren met uitzondering van de gebieden waar vaarbewijs II vereist is : IJsselmeer, Markermeer, Eems/Dollard, Oosterschelde, Westerschelde Waddenzee en het IJmeer.

Praktijkles verplicht?

Komt er een verplichte praktijktoets voor het vaarbewijs? Dat gaat er waarschijnlijk wel een keer van komen voorlopig haal je je vaarbewijs gewoon nog met een theorie-examen via het CBR . Wil je zeker weten dat je geen praktijk examen hoeft te doen, haal dan snel je vaarbewijs.

 

Vaarbewijs 1 in 1 dag

 

Bij De Randmeren kun je met onze vaarbewijs cursus je Klein Vaarbewijs 1 halen in slechts één dag. Deze dagcursus is in combinatie met zelfstudie en examentraining de ideale voorbereiding op het examen. De cursus is inclusief boek . De lesdagen zijn meestal op zaterdagen (een enkele keer op zondag).

 

Vaarbewijs 2 in 1 dag

 

Wilt je het Klein Vaarbewijs 2 halen? Hiervoor hebben wij een speciale dagcursus ontwikkeld. Tijdens de cursus wordt alle stof voor het examen doorgenomen, met veel aandacht voor het hoofdstuk navigeren.  Dé cursusvorm om gecombineerd met zelfstudie voor te bereiden op het examen.

 

Vaarbewijs privéles of groepslessen

 

Heb je liever les wanneer het je uitkomt? Wij geven ook privéles. Op basis van je behoefte en groepsgrote doen we je graag een aanbod op maat.

Groepslessen zijn ook bij jou op locatie mogelijk. We bespreken graag telefonisch de mogelijkheden en zijn hiervoor bereikbaar via 0321-700245.

 

Vaarbewijs 1 en 2 examen

 

Je kan je vaarbewijs halen door het afleggen van een theorie-examen bij het CBR. Voor beide vaarbewijzen zijn de cursussen te volgen bij De Randmeren op locatie, waarna voor zowel Vaarbewijs 1 als Vaarbewijs 2 examen wordt gedaan bij het CBR. Voorbeelden van examenlocaties zijn bijvoorbeeld Zwolle of Utrecht. Er is een ruim aanbod examentijdstippen (doordeweeks en op zaterdag) en opgeven voor de examens gaat de website van het CBR. De kosten voor het examen zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen.

 

Cursusmateriaal vaarbewijs

 

koersliniaal-en-passer-behalen-vaarbewijs

De cursus Vaarbewijs 1 in 1 dag is inclusief boek. Dit boek bevat alle informatie om het behalen van je vaarbewijs te realiseren. Het overige cursusmateriaal is ook los bij De Randmeren te koop. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan een koersliniaal en passer: benodigd voor het Klein Vaarbewijs 2.

 

Partner Vaarbewijs Academy

 

vaarbewijs-academy

De Randmeren is partner van de Vaarbewijs Academy. Bij onze lessen maken we gebruik van de producten van de Academy, waaronder het nieuwe cursusboek. Een echt leerboek, volledig gericht op het examen. Met veel praktijkvoorbeelden, leerzame afbeeldingen, foto’s én handige leer- en oefenvragen.

 

Meer informatie

 

Ook zonder directe noodzaak voor het behalen van een vaarbewijs kunt u, net als veel van onze cursisten, deelnemen aan onze cursussen. Zo heb je meer theoretische en praktische kennis van het varen en ga je beter voorbereid en daardoor met meer plezier het water op: een belangrijk uitgangspunt bij al onze cursussen. Voor meer informatie kunt je terecht op onze contactpagina.

 

 

Direct online je cursus boeken, want jij wil toch ook je vaarbewijs halen!

nl_NLNederlands