Vaarbewijs2

Vaarbewijs 2 dagcursus

Wil je het klein vaarbewijs 2 halen? Hiervoor hebben wij een speciale dagcursus ontwikkeld op locatie bij De Randmeren zeilschool en bootverhuur. Tijdens de dagcursus vaarbewijs 2 wordt alle stof voor het examen doorgenomen, met veel aandacht voor het hoofdstuk navigeren. Dé cursusvorm om je gecombineerd met gerichte zelfstudie voor te bereiden op het examen.

dagcursus vaarbewijs

Vaarbewijs 2 halen

Het is belangrijk om vaarbewijs 2 te halen als je van plan bent om op grote wateren te gaan varen zoals het IJsselmeer, de Waddenzee en de Noordzee. Om vaarbewijs 2 te halen moet je eerst in het bezit zijn van vaarbewijs 1. Dit betekent dat je de basiskennis van het varen al onder de knie hebt. Daarnaast moet je een minimumleeftijd hebben van 18 jaar en een gezondheidsverklaring afleggen.
Het hebben van vaarbewijs 2 vergroot je vaarmogelijkheden aanzienlijk. Je kunt namelijk op grotere wateren varen en daardoor meer gebieden ontdekken. Daarnaast geeft vaarbewijs 2 je meer kennis en vaardigheden om veilig te varen. Dit zorgt voor meer zelfvertrouwen en plezier tijdens het varen.

Wil jij graag vaarbewijs 2 halen? Meld je dan aan voor onze dagcursus vaarbewijs 2.

Zeilles volwassenen

Leren navigeren

Navigatie is een belangrijk onderdeel bij het varen. Het is van essentieel belang om de juiste koers te kunnen bepalen en veilig van A naar B te varen. Echter kan navigatie voor sommige mensen een lastig onderdeel zijn. Onze ervaren instructeurs hebben veel kennis en ervaring op het gebied van navigatie en kunnen u hierdoor de juiste handvatten aanreiken. Hierdoor vergroot je niet alleen uw kennis op dit gebied, maar ook jouw vaardigheden als schipper.

Tijdens onze vaarbewijs 2 cursusdag besteden we ruime tijd aan navigatie. Wil je echter nog meer tijd en uitleg? Met onze privélessen kunnen wij gerichte aandacht geven aan dit onderdeel en ervoor zorgen dat je je hierin goed kunt ontwikkelen.

navigatie benodigdheden

Navigatie benodigdheden vaarbewijs 2

Bij onze vaarbewijs 2 cursus zitten materialen niet in de prijs inbegrepen. Veel mensen beschikken al over het vaarbewijs boek omdat ze de cursus vaarbewijs 1 al hebben gevolgd.

Materialen voor het navigeren en het cursusboek zijn te verkrijgen in de winkel op onze cursuslocatie. Daar zijn voldoende boeken en materialen op voorraad.

Om de cursus te kunnen volgen heb je het boek ‘kleinvaarbewijs I en II’ van de vaaracademy nodig. Daarnaast heb je de volgende materialen nodig welke ook nodig zijn voor het afleggen van het examen bij het cbr: koersplotter (of geodriehoek of parallelliniaal) en een scheepspasser (of potloodpasser).

Vaarbewijs 2 halen met één dagcursus

Om je vaarbewijs 2 te kunnen halen, heb je eerst je vaarbewijs 1 nodig. Je kan bij het CBR beide examens achter elkaar afleggen.  Let op! Het volgen van enkel dagcursus vaarbewijs 2 is mogelijk niet voldoende. Wij adviseren om beide dagcursussen te volgen als je beide examens wilt halen. Je kan natuurlijk ook informeren naar de mogelijkheden om beide cursussen te verwerken in privélessen vaarbewijs.