ik wil zeilen

Ik wil zeilen!

‘Ik zit op zeilen’, dat zou net zo moeten klinken als ‘op voetbal’ of ‘op hockey’. Toch klinkt het een beetje vreemd omdat we er niet aan gewend zijn en dat terwijl het zelfs een olympische sport is!
Bij De Randmeren vinden wij zeilsport iets heel normaals en bovendien super leuk. Wij doen dan ook ons best om zoveel mogelijk kinderen aan het sporten te krijgen.

Zeilschool-De-Randmeren-Molecaten-Park-Flevostrand-01-Optimist-Veluwemeer

We hebben een leuk clubje bij elkaar en jij kan nog mee doen! Voor slechts €90 euro zeil jij 7 woensdagmiddagen mee. Je start op 22 mei en de laatste les is op 3 juli. De lessen zijn van 15:00 tot 17:00 uur. Losse lessen meedoen is ook mogelijk. Je betaalt dan €15 euro per les.

Laat ons weten wanneer je mee doet. Mail ons je naam, je leeftijd en het telefoonnummer waarop je ouders bereikbaar zijn.

Maak van zeilen je sport: Dagen en tijden

Als jij op zeilen gaat dan kom je wekelijks naar ons toe elke woensdagmiddag van half april tot en met half oktober (met uitzondering van de zomervakantie). De leeftijd om deel te kunnen nemen is van 7 tot 15 jaar.

De woensdagmiddag is voor beginners en ervaren zeilers. Er wordt ook gevaren op de zondagochtend. Deze ochtend is voor meer ervaren en gevorderde zeilers. Hier ligt er extra aandacht op het wedstrijdzeilen. Bij vragen of twijfels over welke groep het beste bij je past, kan je altijd contact met ons opnemen via mail of telefoon.

Op de woensdagmiddag is er les van 14:00 tot 16:00 uur. Het seizoen 2024 loopt van 17 april tot en met 16 oktober. Tijdens de zomervakantie regio midden is er geen les (17 juli tot en met 21 augustus).

Prijzen zeilsport

Als je op zeilen wilt en wekelijks komt zeilen dan betaal je daarvoor 245 euro voor een heel seizoen. Je hebt geen boot nodig want je zeilt op één van de boten uit onze eigen vloot.

Zeilsport is cool! Lekker buiten zijn samen met andere kinderen en steeds beter leren zeilen. Twijfel niet en schrijf je in via onderstaande knop. Je komt terecht in ons boekingssysteem waar je kan doorscrollen naar woensdagmiddag zeilen.

Zeilwedstrijden

Hoe ziet een zeilles eruit?

Een zeilles begint met het op tijd aanwezig zijn op de afgesproken locatie bij De Randmeren zeilschool en bootverhuur in Biddinghuizen vlak bij Harderwijk.

Hier wacht je instructeur op je en bespreek je samen wat er die dag geleerd gaat worden. Vervolgens ga je het water op om te oefenen. Tijdens de les krijg je zowel praktische als theoretische instructies. Je oefent dus niet alleen maar op het water, maar je leert ook de theorie aan land, zoals de werking van de zeilen, knopen leggen en andere basisprincipes van het zeilen.

Het doel van elke zeilles is om super veel plezier te beleven en een steeds betere zeiler te worden.

IMG-20230428-WA0032 (1)

Wekelijks zeilen: CWO gecertificeerd

Tijdens onze trainingen wordt er gewerkt volgens de normen van het CWO. Er wordt gevaren met de Optimist, de O’pen Skiff en/ of de Topaz. Onze ervaren trainers zorgen dat er voor ieder niveau voldoende uitdaging is.

Je kan tijdens het zeilen dus werken aan je CWO diploma net zoals kinderen in een jeugdweek dit doen. Wil je jezelf super snel ontwikkelen boek dan ook een lesweek in de mei-, zomer- of herfstvakantie of train mee tijdens de feestdagen zoals Pinksteren en Hemelvaart.

Ik wil op zeilen: wedstrijden

Als je wekelijks bij ons komt zeilen en je behaalt je CWO niveau gevorderd. Dan is het mogelijk om mee te doen met het wedstrijdteam. Je traint op hoog niveau en leert hoe je echte wedstrijden moet zeilen.

Ben je nog niet op wedstrijdniveau? Geen probleem. Als je toch eens een wedstrijd wil zeilen doe dan mee aan onze Randmeren Cup en onze Sailing Cup. Super leuke vrijblijvende wedstrijden om kennis te maken met het wedstrijden varen.

Heb jij je diploma ervaren, maar denk je dat je echt al wel in het wedstrijdteam past? Geef ons een belletje zodat we samen met jou de beste optie kunnen kiezen.