sample-image-001

Wedstrijdzeilen bij Harderwijk

Kom wedstrijdzeilen bij onze watersportvereniging De Randmeren in Biddinghuizen vlak bij Harderwijk. Onze gezellige wedstrijdgroep ontvangt je graag! Bij WVDR verwelkomen we vanaf 2024 ook volwassen zeilers.

zeilschool-jeugd-wedstrijdzeilen

Wedstrijdzeilen kinderen: voor wie en wanneer?

Bij De Randmeren, zeilschool en bootverhuur hebben we een eigen vereniging opgericht. Watersportvereniging De Randmeren ook wel WVDR genoemd. Onze wedstrijdtraining wordt gegeven aan gevorderde zeilers in de leeftijd van 8 tot 18 jaar. Voorwaarde voor deelname is dat je tot +- windkracht 5 zelfstandig kan zeilen. Heb je nog niet genoeg ervaring dan kan je trainen tijdens de zeilkampen of les nemen op de woensdagmiddag groep.

Deelname is alleen mogelijk met een eigen boot. In sommige gevallen kan er ook een boot van ons geleend worden. De trainingen worden gegeven op zondagochtenden van 9:30 tot 12:30 uur van april tot en met oktober, met uitzondering van de bouwvak.

Echte wedstrijden zeilen

Ons doel is zo veel mogelijk zeilers het wedstrijdcircuit in te krijgen. De combiwedstrijden in de regio zijn daarvoor de eerste stap. Tijdens de combiwedstrijden van Combi-Randmeren gaat er een trainer van De Randmeren mee om deelnemers en ouders wegwijs te maken.

Er worden wedstrijden gevaren in de omgeving. Denk hierbij aan Elburg, Lelystad, Naarden en Harderwijk. Op de website van combi-randmeren kan je de uitgebreide agenda inzien met alle wedstrijddata.

Zeilkleding tijdens wedstrijdzeilen

Om wedstrijden te kunnen zeilen bij De Randmeren is het belangrijk dat je veilig en comfortabel het water op kan gaan. Deelnemers kunnen de eerste twee keer wetsuits en zwemvesten van ons gebruiken. Vanaf de derde deelname verwachten we dat de deelnemers zelf voor een pak en zwemvest zorg dragen.

In onze watersportwinkel aan de haven kunnen wij jou hierbij helpen. We hebben veel dingen in de winkel hangen om jouw watersportoutfit compleet te maken. Denk hierbij aan wetsuits, neopreen sokken, handschoentjes en zwemvesten.

zeilschool harderwijk jeugdzeilen

Kosten wedstrijdzeilen

Bij WVDR in Biddinghuizen kan je wedstrijdzeilen vlak bij Harderwijk. We trainen elke zondagochtend van april tot en met oktober met uitzondering van de bouwvak.

Lidmaatschap

Om mee te mogen trainen moet je lid worden van WVDR. De kosten voor jeugdleden zijn € 40,- en voor volwassenen € 50,-. In dit bedrag zit de afdracht aan het watersportverbond en de verenigingskosten verwerkt.

Leskaart

Kosten voor deelname zijn 315,- per seizoen. Hierbij komen ook de stallingskosten als je je boot bij ons laat staan. De winterstalling kost €50 en de zomerstalling kost €87.50

20220925_163522

Ons wedstrijdteam

Op dit moment hebben we een klein, maar enthousiast wedstrijdteam. Er wordt gevaren op de Laser en de Splash, maar wedstrijdzeilers op de Optimist zijn uiteraard ook welkom!

Wekelijks zeilen zonder wedstrijden

Wil je ook wekelijks op het water zijn, maar heb je geen behoefte aan het zeilen van een wedstrijd? Kom dan meedoen met onze reguliere zeillessen op de woensdagmiddag.