Wedstrijdzeilen bij Zeilschool De Randmeren

Onze eigen  zeilvereniging! Watersportvereniging De Randmeren (WVDR)

Voor wie

Bij De Randmeren hebben we een eigen vereniging. Bij WV De Randmeren zijn zeilers van alle leeftijden welkom om mee te doen aan de (wedstrijd)-zeiltraining. De trainingen zijn voor beginners en gevorderden.   Voorwaarde voor deelname is dat je tot +- windkracht 5 zelfstandig kan zeilen.  Deelname is mogelijk met onze boten of met een eigen boot.

Trainingen 2018

We trainen van  april tot en met eind oktober (met uitzondering van de zomervakantie)  op:

  • Woensdagavond van 18:00 uur tot 22:00 uur (wedstrijdavond verenigingen J24)
  • Zaterdag van 9:30 tot 12:30
  • Zondagochtend 9:30 tot 12:30

De trainingen gaan altijd door. Indien er niet gevaren kan worden doen we theorie of droogtraining (oefeningen op het land).

De boten: Optimist (Polyethyleen), Open Bic, Topaz Uno, RS Feva en J24

Met de J24 kan je in het eerste of tweede team opgenomen worden vanaf 16 jaar.

De Trainers

Elke training is er een trainer die een programma afwerkt. Onze ervaren trainers zorgen dat er voor ieder niveau voldoende uitdaging is. Indien er genoeg deelname is zullen we de groepen splitsen naar niveau.

Alle aspecten van wedstrijdzeilen komen aan bod: starten, boathandling, boei ronden, tactiek, wedstrijdregels en meer. We varen één keer in de maand een oefenwedstrijd tijdens de training.

Externe zeilwedstrijden

Ons doel is zo veel mogelijk zeilers het wedstrijdcircuit in te krijgen.  De combi wedstrijden in de regio zijn daarvoor de eerste stap. Je kan op niveau c gewoon meedoen in een van onze boten. Tijdens de combiwedstrijden van Combi Randmeren gaat er een trainer van De Randmeren mee om deelnemers en ouders wegwijs te maken.

Trainer van De Randmeren mee naar overige wedstrijden 

Er kan een trainer van De Randmeren mee naar  wedstrijden. De vergoeding voor de trainer is vastgesteld op € 55,- per dagdeel (ochtend/middag/avond). Inzet van trainers gaat via de Randmeren.

Lidmaatschap

Om mee te mogen trainen moet je lid worden van WV De Randmeren (onze eigen vereniging) de kosten voor jeugdleden (tot 21) zijn € 35,- en voor volwassenen € 45,-. In dit bedrag zit de afdracht aan het verbond per lid en de verenigingskosten verwerkt.

Trainingskaarten 

Deelname in een van onze boten kost € 395,- per seizoen.  Kom je met je eigen boot trainen dan betaal je € 295,- per seizoen + de stallingskosten als je hem ook bij ons laat staan. Voor twee keer trainen in de week is het tarief € 450,-

De kosten voor losse deelname bedragen € 45,- per training en dienen direct afgerekend te worden.

De boten: Optimist (Polyethyleen), Open Bic, Topaz Uno en RS Feva

Kleding

Deelnemers kunnen de eerste twee keer wetsuits en zwemvesten van ons gebruiken.  Vanaf de derde deelname verwachten we dat de deelnemers zelf voor een pak (+/- € 65,-)  en zwemvest (+/- € 35,- ) zorg dragen.

Inschrijven:

Voor vragen of lid worden neemt u contact op met Erik Jeuring tel 06-42116119 of erik@derandmeren.nl

Combi Randmeren

Voor jeugd worden er door het hele land combi wedstrijden georganiseerd. Intresse om mee te doen? kijk op www.combi-randmeren.nl

Woensdag avond wedstrijden

Elke woensdag avond worden er woensdag avond wedstrijden georganiseerd waar iedereen  die zelfstandig met een boot kan varen aan mee kan doen voor een kleine bijdrage. Erik vaart zelf ook altijd mee met zo veel mogelijk mensen. Doe jij volgende keer mee?

Q-cup (Optimisten wedstrijden voor beginners)

heb je je cwo 2 of 3 in de optimist? En heb je nog nooit wedstrijd gevaren in een optimist? dan is dit je kans om kennis te maken met wedstrijd zeilen. vind je het wedstrijd zeilen leuk? dan kun je altijd doorstromen naar de combi wedstrijden van jou regio. voor meer informatie voer de qcup: www.qcup.nl

 

Onze eigen wedstrijden

Gratis jeugdzeilles in april

Winterserie 2018-2019

Deze winter varen we 7 competitie dagen.

We varen korte upwind-downwind wedstrijden, dus veel starts per dag!

Elke dag hebben we een dagwinnaar. Na de laatste wedstrijd maken we het algemeen klassement op.

We varen met teams van 3 personen in Polyvalken. Opgeven kan per persoon, of per team. Alle niveaus welkom! 

Kosten: € 7,50 pp. inclusief koffie en dagprijzen 

(1 prijs bij 3 teams, 2 prijzen bij 5 teams, 3 prijzen bij 8 teams)

Data zaterdagen en zondagen afwisselend (10-16 uur) onder voorbehoud van weersomstandigheden:
17-11

2-12

15-12

26-1

17-2

3-3

23-3

Inschrijven via info@derandmeren.nl