Wedstrijdzeilen bij Zeilschool De Randmeren

 

Onze eigen  zeilvereniging! Watersportvereniging De Randmeren (WVDR)

 

Voor wie

 

Bij De Randmeren hebben we een eigen vereniging. Bij WV De Randmeren zijn zeilers van alle leeftijden welkom om mee te doen aan de (wedstrijd)-zeiltraining. De trainingen zijn voor beginners en gevorderden. Voorwaarde voor deelname is dat je tot +- windkracht 5 zelfstandig kan zeilen. Deelname is mogelijk met onze boten of met een eigen boot.

 

Trainingen jeugd

 

We trainen van  april tot en met eind oktober (met uitzondering van de zomervakantie van 20 juni tot 18 augustus)  op:

 

  • Zondagochtend 9:30 tot 12:30

Je kan dus 24 keer trainen dit jaar. Om te trainen in een boot van ons (Optimist, Topaz, Open Bic of RS Feva) betaal je € 395,- per jaar. Voor training in je eigen boot € 295,- per jaar. De stalling van eigen boten komt op € 80,- per boot. We hebben op locatie ruimte om je onderdelen (zeilen, zwaarden enz.) binnen te stallen. Boten mogen vanaf 1 april op het terrein en vanaf 1 november dienen ze weer van het terrein af te zijn. Bij gestalde boten is toegang met de auto alleen mogelijk bij het brengen en halen van de boot. De trainingen gaan altijd door. Indien er niet gevaren kan worden doen we theorie of droogtraining (oefeningen op het land).

Trainingen/wedstrijden volwassenen

We varen wedstrijden met volwassenen:

  • Woensdagavond 19:00 uur

 

De Trainers

 

Elke training is er een trainer die een programma afwerkt. Onze ervaren trainers zorgen dat er voor ieder niveau voldoende uitdaging is. Indien er genoeg deelname is zullen we de groepen splitsen naar niveau.

 

Alle aspecten van wedstrijdzeilen komen aan bod: starten, boathandling, boei ronden, tactiek, wedstrijdregels en meer. Varen elke woensdagavond vanaf mei (19 x) onze eigen woensdagavondwedstrijden. De jeugd vaart van 17-19 uur en de volwassenen vanaf 19:15 uur.

 

Externe zeilwedstrijden

 

Ons doel is zo veel mogelijk zeilers het wedstrijdcircuit in te krijgen. De combiwedstrijden in de regio zijn daarvoor de eerste stap. Je kan op niveau C gewoon meedoen in een van onze boten. Tijdens de combiwedstrijden van Combi-Randmeren gaat er een trainer van De Randmeren mee om deelnemers en ouders wegwijs te maken. www.combi-randmeren.nl

 

Trainer van De Randmeren mee naar overige wedstrijden 

 

Er kan een trainer van De Randmeren mee naar  wedstrijden. De vergoeding voor de trainer is vastgesteld op € 55,- per dagdeel (ochtend/middag/avond). Inzet van trainers gaat via de Randmeren.

 

Lidmaatschap

 

Om mee te mogen trainen moet je lid worden van WV De Randmeren (onze eigen vereniging) de kosten voor jeugdleden (tot 21) zijn € 40,- en voor volwassenen € 50,-. In dit bedrag zit de afdracht aan het verbond per lid en de verenigingskosten verwerkt.

 

Trainingskaarten 

 

Deelname in een van onze boten kost € 395,- per seizoen. Kom je met je eigen boot trainen dan betaal je € 295,- per seizoen + de stallingskosten als je hem ook bij ons laat staan.

 

De kosten voor losse deelname bedragen € 45,- per training en dienen direct afgerekend te worden.

 

De boten: Optimist (Polyethyleen), Open Bic, Topaz Uno en RS Feva

 

Kleding

 

Deelnemers kunnen de eerste twee keer wetsuits en zwemvesten van ons gebruiken. Vanaf de derde deelname verwachten we dat de deelnemers zelf voor een pak (+/- € 65,-)  en zwemvest (+/- € 35,- ) zorg dragen.

 

Inschrijven:

 

Voor vragen of lid worden neemt u contact op met Jasper Kleinrensink of Dillan van Dam via tel. 0321-700245 of info@derandmeren.nl

 

Combi-Randmeren

 

Voor jeugd worden er door het hele land combiwedstrijden georganiseerd. Interesse om mee te doen? kijk op www.combi-randmeren.nl

 

 

nl_NLNederlands