Zeilkamp nummer 6

Zeilkamp

Zeilkamp: zomerweek 6

De eerste echte zomerweek!

Na 5 herfstachtige weken zijn we begonnen aan de eerste echte zomerweek. Met een heerlijk zonnetje, wind en een temperatuur boven de 20 graden starten we deze week.

Maandag

Vandaag was een mooie dag om te starten met een zeilweek. De kinderen zijn begonnen in de loods waar ze een wetsuit hebben uitgekozen en hebben geoefend op de zeilsimulator. Na een paar kennismakingsrondes zijn de kinderen lekker het water op gegaan om te zeilen. Met een volle groep Topaz zeilers en twee groepjes Optimisten was het een gezellig dagje.
Doen jullie ook mee met de Frans van Dam award wedstrijd? Wie weet win jij een unieke hoodie! Onze Randmeren hoodies zijn bijna uitverkocht, maar over twee weken krijgen we weer nieuwe hoodies binnen. Dus kom dan gerust weer even langs of doe mee met De Randmeren Cup en haal je hoodie in de winkel!

Dinsdag

De kinderen hebben vandaag lekker kunnen zeilen. De wind was goed en de bootjes gingen lekker hard. Voor sommige nog wat spannend en voor anderen juist heel leuk! Er is door sommige groepjes geoefend met een rondjes om de mast. Dat is nog wel een uitdaging, maar een goede en grappige oefening om de boot beter te leren begrijpen.

Woensdag

Vandaag hebben de Opti’s een tochtje naar het strand gemaakt. Daar hebben ze leuke spelletjes gespeeld waaronder ‘iemand is hem, niemand is hem’ in het water. Er is lekker veel omgeslagen wat met dit weer zeker niet erg was!
De Topaz groep is naar het eiland gevaren waar ze spelletjes hebben gespeeld om even bij te komen van het varen.
Het was een prima zeildagje met zon en wind. Leuk om te zien dat sommigen zich al ingeschreven hebben voor De Randmeren Cup! Wie volgt er nog meer?!

Donderdag

Nadat er in de ochtend met flinke wind en golven gezeild is, is iedereen na een omweg langs de knakdrive naar het eiland gevaren. Hier hebben ze de net geleerde vaarregels kunnen toepassen in de zeilvariant van levend stratego! Ondertussen is er in het eiland ook flink geoefend met deinzen, achteruit varen en andere bijzondere vaartechnieken.

Vrijdag

Nadat iedereen in de ochtend een wedstrijdje heeft gezeild en tikspelletjes op het water heeft gedaan, is er in de middag een tourtje over het Veluwemeer gevaren. En na heel veel rondjes om de mast en andere gekkigheden heeft iedereen aan het einde van deze warme zomerdag het diploma gehaald! Dat maakte vandaag een superleuke afsluiting van zomerweek 6 voor zowel de cursisten als de instructeurs en we hopen jullie snel weer te zien!

Zeilwedstrijden zeilkamp Randmeren Cup

De Randmeren Super Cup

Schrijf jij je ook in voor deze super gezellige wedstrijdzeildag?! Wie weet staat jouw naam straks op de wisselbeker. En neem je ouders mee. Ook zij kunnen het water op!

De Randmeren super cup wordt gehouden op 3 september en is een vriendschappelijke zeilwedstrijd bedoeld voor alle kinderen en ouders die graag zeilen.

Je kan je inschrijven door op de link te klikken en te scrollen naar de juiste datum.