Zeilkamp week 5

zeilkamp week 5

Zeilweek kinderen: zomerweek 5

Zomerweek start met stormachtig weer

We zijn er weer klaar voor. Zomerweek 5 is van start gegaan en wederom met super veel wind! Gelukkig staat er ook nog wat zomers weer in deze week gepland. Hoe dan ook gaan we er een super gezellige week van maken!

Maandag

Vandaag zijn we gestart met flinke wind en in de middag doorgegaan met nog veel meer wind op de teller. Windkrachtje 5 tot 6 onze instructeurs zijn er inmiddels aan gewend geraakt. Ze hebben dan ook gezorgd dat alle kinderen vandaag hebben kunnen zeilen. De ene veilig en vertrouwd met een instructeur erbij in het water of aan boord, dan ander al heel trots alleen.
De groep van Quintus bedacht gelijk vandaag maar een tochtje te maken. Ze hebben het super goed gedaan! Sommige bootjes voeren zo snel dat de bijboten van de instructeur ze haast niet konden bijhouden. 

Dinsdag

Vandaag hadden we echt super veel wind. Met 18 knopen was het een avontuur op het water en kon er niet altijd gezeild worden. De instructeurs en hupo’s hebben dan ook hun handen vol gehad waardoor er misschien iets minder foto’s zijn dan gebruikelijk. Gelukkig zijn er natuurlijk een heleboel andere dingen gedaan zoals zeilschoolmemory, balansoefeningen op een plank, zwemmen, theorie en spelletjes.

Jullie hebben het aan het begin van de week vast al wel gehoord en we hopen dat er veel kinderen zijn die bezig zijn met de Frans van Dam award. Zet al je creativiteit in en laat op papier zien met potloden, stiften, verf of wat dan ook, wat jij allemaal hebt meegemaakt op zeilkamp! Lever je tekening in bij je instructeur of in de winkel.

Kijk op de Frans van Dam pagina voor alle weekwinnaars.

Woensdag

Vandaag was het een heerlijke dag op het water. De kinderen hebben lekker kunnen zeilen. Het begon met een zacht windje, maar in de middag blies het toch weer echt goed door.
We hebben veel lachende gezichten gezien op en in het water. Er waren dit keer niet alleen kinderen op het water, maar ook bad eendjes. De kinderen hebben zo lang doorgezeild dat iedereen wat te laat van het water was gekomen. Met wat kunst en vliegwerk is er snel opgeruimd en was iedereen toch op tijd terug bij de loods!

Donderdag

We hebben het nog niet eerder kunnen zeggen deze zomer, maar we hebben vandaag een dag gehad met relatief weinig wind. Maar genoeg wind om lekker te kunnen zeilen en dat zag er erg leuk uit met alle bootjes bij elkaar op het water!
Vandaag hebben we broodje knakworst gegeten want donderdag is knakworstendag. Iedereen kon een broodje halen bij de Knack Drive. Er is ook gedanst, gekleurd, theorie gedaan en spelletjes op de kant.
Er ontstond ook nog een klein drukte momentje in de groep. Door een golfslag gingen de Topaz Vibe én de Open Skiff beiden om, midden tussen een groep Optimisten. Gelukkig was er niks aan de hand en hielp iedereen elkaar om weer lekker verder te kunnen zeilen.
De Optimisten hebben een tochtje gevaren. Het doel was naar de elektriciteitsmast. Helaas is dit niet geslaagd, maar het was er niet minder leuk door. Er is aan het eind van de tocht Optimsten Twister gespeeld. Linkerhand op de giek, rechtervoet op het zwaard….
De kinderen hebben tijdens het aftuigen super hard gewerkt. De instructeurs zijn trots op ze!

Vrijdag

De zeilweek zit er alweer op. En met wat een prachtige zomerse dag mochten we deze week afsluiten. Heel fijn!
Vandaag zijn we weer lekker veel op het water geweest en de kinderen hebben een wedstrijd gezeild.
De Frans van Dam award is deze week gewonnen door Lola van den Berg. Gefeliciteerd Lola!
We hopen dat iedereen heeft genoten en we hopen jullie snel weer terug te zien. Vergeet je niet in te schrijven voor de Randmeren Cup. Vooral de Topaz groep zit snel vol dus zorg dat je erbij bent!

Zeilwedstrijden

De Randmeren Super Cup

Schrijf jij je ook in voor deze super gezellige wedstrijdzeildag?! Wie weet staat jouw naam straks op de wisselbeker. En neem je ouders mee. Ook zij kunnen het water op!

De Randmeren super cup wordt gehouden op 3 september en is een vriendschappelijke zeilwedstrijd bedoeld voor alle kinderen en ouders die graag zeilen.

Je kan je inschrijven door op de link te klikken en te scrollen naar de juiste datum.