Zeilkamp week 8

Zeilkamp Harderwijk

Zeilkamp week 8

Het allerlaatste zeilkamp van de zomer is van start gegaan! Met weinig wind, veel wind en prima temperaturen, gaan we er een super gezellige week van maken.

Maandag:

Wat een gezellig clubje hebben we deze week. Met slechts twaalf kids starten we deze dag met kennis maken, theorie en oefenen op de kant en natuurlijk uiteindelijk lekker het water op met een prima windje. De kinderen hebben vandaag lekker in de loods gegeten en hadden heel veel te vertellen over hun vakantie.

Voor de kinderen die heel graag een hoodie willen, we hebben er nog een paar in de winkel hangen én we hopen aan het eind van de week nog een nieuwe serie binnen te krijgen. Kom dus vooral even kijken in de winkel!

Zodra we van alle ouders toestemming hebben voor het plaatsen van foto’s zullen de foto’s te zien zijn via onderstaande link.

Dinsdag

Vandaag hebben we allerlei dingen gedaan. De Topaz groep is naar het eiland de Kluut gevaren en de Optimisten hebben een balspel op de boten gedaan. Ook hebben we Roans verjaardag gevierd. Hij was eigenlijk vorige week jarig, maar toen was hij niet op de zeilschool. Dit hebben we dus even ingehaald. De kinderen zijn ook bezig geweest met de tekenwedstrijd. Sommige kinderen hebben al aangegeven er thuis meer verder te gaan. We zijn erg benieuwd naar de mooie kunstwerken! We hebben trouwens ook nog lekker warme chocolademelk gedronken.
Vergeten jullie niet in te schrijven voor de Super Cup! Er zijn al veel aanmeldingen dus het beloofd een super gezellig dag te worden.

Woensdag

Vandaag hebben we met harde wind super veel gezeild. Iedereen vond het erg leuk en de kinderen hebben echt over het water gevlogen zo hard ging het! Er zijn maar liefst vier Opti’s omgeslagen en ook de Topaz heeft veel kunnen oefenen met het rechtop zetten van de boot. Om een beetje bij te komen is er vandaag ook veel getekend en is er theorie gedaan.

Donderdag

Vandaag was het weer een dag met super veel wind. Helaas ging het ook gepaard met regen, maar gelukkig hebben de kinderen er samen met de instructeurs een leuke dag van kunnen maken. Er is geoefend met het aanleggen met een mooie hogerwal aan het vlot.
Morgen is het alweer de laatste dag van de laatste zomerweek. Denkt iedereen eraan om zijn of haar tekening in te leveren?! Ouders zijn morgen welkom om 16:15 uur voor de diploma uitreiking. Tot morgen allemaal.

Vrijdag

De laatste dag van de laatste zomerweek is aangebroken. Aan het begin van de dag hebben de kinderen een wedstrijd gezeild. Daarna zijn ze een tochtje gaan varen langs de vaargeul en om de elektriciteitsmast heen. De dag ging snel voorbij want voor iedereen het wist moest er alweer afgetuigd worden om op tijd bij de diploma uitreiking te zijn. Tijdens de diploma uitreiking is ook de weekwinnaar van de Frans van Dam award bekend gemaakt. Deze week heeft Tibbe gewonnen, gefeliciteerd!! Bekijk hier alle weekwinnaars.
Oh en de kinderen hadden geluk want in de middag waren er nieuwe hoodies binnen gekomen. Een mooie afsluiter van de week.
Zondag worden de laatste foto’s geplaatst omdat wij er op dit moment helaas niet bij kunnen. Houd Facebook dus in de gaten.

Logo Randmeren Hoodie in ontwerp

Zeilweek voor kinderen: teken wedstrijd

Sinds 10 juli 2023 reiken wij bij Zeilschool De Randmeren de Frans van Dam award uit. De prijs heeft als doel creativiteit in de kinderen naar boven te halen en het herinneren van Frans. Kinderen worden gedurende hun zeilkamp uitgedaagd om datgene wat ze beleven creatief op papier te zetten. Dit kan in de vorm van een knutselwerk of tekening zijn. Al zeven weken lang is er een winnaar gekozen en deze week wordt de laatste winnaar bekend gemaakt. Aan het einde van de zomer krijgt de uiteindelijke winnaar van deze wedstrijd een special edition hoodie.

Zeilwedstrijden zeilkamp Randmeren Cup

Ik wil op zeilen!

Heeft jouw kind ook zo genoten van het zeilen deze week en wil het vaker komen zeilen dan zijn er meerdere mogelijkheden. Bij De Randmeren werken wij er aan om kinderen na hun zeilweek lekker aan het zeilen te houden. Kilometers maken, ervaring op doen en wie weet ook nog instructeur worden of naar het wedstrijdteam?!

Zo hebben we de jaarlijkse Randmeren Cup, kan er getraind worden in de herfst- en meivakantie en is het mogelijk om wekelijks zeilles te krijgen. Sommige kinderen zitten op voetbal, andere op hockey, bij ons kan je dus op zeilen. Hoe leuk is dat!