Zeilkamp: zomerweek 3

Zeilkamp Flevoland

Zeilkamp voor kinderen: week 3

Een lekkere drukke week!

Zeilweek 3 is alweer van start gegaan. We gaan een gezellig drukke week tegemoet met heel veel Optimisten kinderen. Het weer is helaas nog steeds niet echt zomers. We verwachten niet al te hoge temperaturen en best wat wind.

Maandag

Vandaag zijn alle groepen begonnen met een kennismaking, het uitzoeken van een wetsuit en wat oefeningen en theorie op de kant. De gevorderde kinderen gingen al snel het water op en ook de beginnende Optimisten volgden. We zijn dan ook super trots dat alle kinderen met deze wind hebben gevaren.
Er zijn wedstrijden boot verhalen gehouden waar heel veel kinderen erg enthousiast en ambitieus aan meededen. Er werd dan ook heel hard gep(r)eddeld!
De Topaz groep heeft een rondje eiland gevaren en er zijn hele hoge hiiiiigh five’s gegeven.
Het thema van deze week is jungle. Misschien hebben de kinderen thuis nog leuke ideeën rondom het thema om morgen mee te brengen. Het thema mag ook terug komen in de Frans van Dam award wedstrijd.

Dinsdag

Vandaag was een super gezellige en vrij zonnige dag op het water. Alle kinderen hebben weer gevaren en er is veel gebeurd. Zo was er een Open Skiff gezonken door een vergeten lensdopje, is er een Optimist omgeslagen, kreeg de RIB een mus op bezoek en was er een bijboot met zitzak om op te chillen. De windsurfgroep kreeg vier extra cursisten vandaag.
Aan land kwamen de kinderen ook nog een sprinkhaan tegen. Gerard de sprinkhaan om precies te zijn. Tijdens de pauze is er stoelendans gespeeld met zwemvesten en in de groep van Maartje zijn veel kinderen actief geweest met achteruit varen, wat nog een hele uitdaging is.
Er staan weer nieuwe foto’s in het album dus vergeet ze niet te bekijken!

Woensdag

Deze dag begon met een flinke bui en daarom zijn alle groepen gestart in de loods. Er werd geklommen, getekend en er werd zelfs een boot geknutseld van papier. Ook is er natuurlijk geoefend met alle knopen en is er een stukje theorie behandeld.
Gelukkig kwam al snel de zon door en konden alle kinderen het water op. In het groepje van Renske is geregeld dat alle kinderen met hun “snelle planga” het water op konden want de zon was wel erg fel!
De Topaz groep heeft vandaag samen gevaren met de surfgroep. Straks hebben we misschien wel een cursist die kan surfen én zeilen 😉 .
We hebben helaas niet van iedereen foto’s kunnen maken. De instructeurs en hulpinstructeurs (HUPO’s) hadden vandaag allemaal hun handen vol. Morgen gaan we het weer proberen.

Donderdag

Vandaag was het echt hondenweer. Regen, regen en nog eens regen. Maar gelukkig was er ook goede wind, dus kon er worden gezeild.
We hebben vandaag knakworsten gegeten want donderdag is broodje knakworst dag. Dit keer niet in de Knack Drive op veld Winde, maar in de grote witte loods aan de bar. Er is ook warme chocomelk gedronken om een beetje op te kunnen warmen.
De Optimisten kinderen hadden een mooie yell gemaakt samen met Hasse. Ze deden dit vol overtuiging en met veel volume!

Vrijdag

De laatste dag van zeilweek 3 zit er al weer op! Wat hebben de kinderen genoten en wat super knap dat de kinderen er samen met de instructeurs zo’n leuke week van gemaakt hebben. Het weer zat namelijk lang niet altijd mee, maar de pret was er gelukkig niet minder om.
De zwaardbootgroep heeft vandaag met de gennaker gevaren.
We hebben de week afgesloten met het uitdelen van de diploma’s en vorderingenstaten en de weekwinnaar van de Frans van Dam award is bekend gemaakt. De winnaar is geworden: Leonore Tollenaar, gefeliciteerd!

Zeilwedstrijd op de Optimist

Optimist en Topaz Uno: Randmerencup

Voor alle kinderen die een jeugdweek zeilen hebben gevolgd is het mogelijk om mee te doen aan De Randmerencup. De Randmerencup wordt gehouden op 3 september en is een vriendschappelijke zeilwedstrijd bedoeld voor alle kinderen die graag zeilen. Er worden echte wedstrijden gehouden. Wedstrijdervaring is niet nodig, als het even niet lukt, helpen onze instructeurs je de baan door.
Schrijf jij je ook in voor deze super gezellige zeildag?! Wie weet staat jouw naam straks op de wisselbeker.

Je kan je inschrijven door te kiezen voor de Optimist of de Topaz uno en dan door te scrollen naar De Randmeren Cup.