Zeilles kinderen zomerweek 4

Zeilweek 4

Zeilles kinderen: zomerweek 4

Zomerweek of herfstweek?

Zeilweek 4 is begonnen. Met 16 graden op de meter, veel regen en nog veel meer wind, twijfelen wij een beetje aan het soort week dat het is. Maar hoe dan ook hopen we er een feestje van te maken!

Maandag

Vandaag zijn we begonnen met een kennismaking in de loods en met het uitzoeken van passende wetsuits. Daarna zijn we aan de slag gegaan met theorie en het kennismaken met de boot. De gevorderden zeilers zijn al snel het water op gegaan om te genieten van de wind.
Voor de Optimisten en met name de beginners was het wel een uitdaging met deze wind. Ze zijn eerst voor de wind, zonder zeil, van veld Winde naar het strandje aan de haven gevaren. Zo konden ze aan de boot wennen en oefenen met het sturen. Daarna zijn ze afwisselend gaan zeilen. Stormzeiltje erop, instructeur in het water en lekker oefenen maar.
We vinden het echt super stoer dat iedereen lekker het water op geweest is!

Dinsdag

Vanochtend was de wind wat rustiger dan de afgelopen dagen waardoor alle kinderen lekker het water op konden. We hebben dan ook zoveel mogelijk geprobeerd te zeilen omdat er in de middag alweer heel veel wind verwacht werd.
In de middag werd er zo hard gezeild door de gevorderden kinderen dat de motorbootjes het soms niet meer konden bijhouden. Er werd zelfs geplaneerd! De surfers hadden het pittig met de wind, maar maken mooie vorderingen. Morgen gaat er geoefend worden met de trapeze.
Wat ook nog leuk was, is dat de zon ging schijnen!! Wauw, we hadden toen plotseling geen cursisten meer, maar smurfen 😉

Woensdag

De middelste dag van de week zit er op. We begonnen met aardig wat wind en heel veel regen in de ochtend. Dit was best wel een beetje koud voor de kinderen en de instructeurs. We hebben tijdens de lunch lekker warme chocolademelk gedronken om weer even op te warmen.
Gelukkig kwam in de middag de zon door en werd de wind niet direct zo hard als op de planning stond. Hierdoor is er super veel gevaren en geoefend op het water! Er kwamen vanmiddag instructeurs en kinderen van het water die letterlijk stonden te wiebelen op de kant omdat ze zoveel heen en weer geschommeld zijn de hele dag.
De Optimisten kinderen vinden het kennelijk heel leuk om te zwemmen. Ze mochten als beloning nadat ze heel stoer gezeild hadden, het water in. De kinderen zijn ook bezig geweest me de Frans van Dam award. Hier zijn ze soms mee bezig tijdens het zeilkamp, maar uiteraard mogen ze ook thuis aan de slag met hun creativiteit. We kunnen niet wachten om alle mooie tekeningen en kunstwerken weer op te hangen aan het eind van de week.

Donderdag

Vandaag hadden we echt een super fijne dag op het water. De kinderen konden echt even goed uitproberen wat ze allemaal hebben geleerd met veel wind. Zo werkte de Topaz groep en de surfers aan het verfijnen van hun vaardigheden en konden de Optimisten voor het eerst zelfstandig van het strandje naar hun baantje varen. Heel erg leuk om te zien hoeveel vorderingen er zijn gemaakt!
Vandaag zijn er broodjes knakworst gegeten. Iedereen mocht een broodje ophalen aan de bar in de loods.
Instructeur Roan heeft vandaag een interview gehouden met een Optimisten kind dat omgeslagen was. Echt een heel leuk interview dus leuk voor de betreffende ouders om even te beluisteren morgen!
Er zijn al een paar hele mooie tekeningen ingeleverd vandaag. We hopen op nog meer mooie kunstwerken morgen.

Vrijdag

Wauw wat een week zit erop. Na een hele harde regenbui rond 16:15 uur konden we alle kinderen en ouders ontvangen in de loods. Alle kinderen van deze week mogen trots op zichzelf zijn. Ze zijn echte storm zeilers geworden!
In de ochtend hadden de kinderen het nog wel een beetje fris gehad of ze hadden misschien gewoon heel veel zin in warme chocomelk, dat zou ook kunnen. De kinderen hebben lekker gezeild, ze vonden de wind wel een beetje tegenvallen. Dat snappen we wel nadat het de hele week zo hard heeft gewaaid.
We hebben natuurlijk ook weer een weekwinnaar voor de Frans van Dam award gekozen. Er waren dit keer niet zoveel tekeningen ingeleverd, maar de tekeningen waren wel allemaal erg mooi dus het was moeilijk om te kiezen. Deze week heeft Lavie de Olde gewonnen, gefeliciteerd!
We hopen de kinderen snel weer een keer terug te zien! Twijfel niet en geef jezelf op voor De Randmeren Super Cup. Ouders kunnen ook meezeilen.

Randmeren cup

Randmeren Super Cup

Voor alle kinderen die een jeugdweek zeilen hebben gevolgd is het mogelijk om mee te doen aan De Randmerencup. De Randmerencup wordt gehouden op 3 september en is een vriendschappelijke zeilwedstrijd bedoeld voor alle kinderen die graag zeilen. Er worden echte wedstrijden gehouden. Wedstrijdervaring is niet nodig, als het even niet lukt, helpen onze instructeurs je de baan door.
Dit jaar is het ook voor ouders van kinderen mogelijk om wedstrijden te varen tijdens deze dag. De ouders doen dit op de Valken.

Schrijf jij je ook in voor deze super gezellige zeildag?! Wie weet staat jouw naam straks op de wisselbeker.

Je kan je inschrijven door te kiezen voor de Optimist of de Topaz uno en dan door te scrollen naar De Randmeren Cup. Lees meer over de Randmeren Super Cup.