De zeilschool aan het veluwemeer

 

Zeilschool De Randmeren is sinds haar start in 2006 uitgegroeid tot dé zeilschool aan het Veluwemeer: een moderne zeilschool met een breed pakket aan opleidingsmogelijkheden. Gecertificeerd door de Commissie Watersport Opleidingen (CWO) leiden wij op voor landelijk erkende diploma’s.  Centraal gelegen tegenover Harderwijk ontvangen we cursisten uit heel Nederland maar vooral uit Midden-  en Oost-Nederland, van Zwolle tot Amersfoort, van Deventer tot Lelystad.
Zo bieden wij:

 

  • zeillessen voor jongeren
  • zeillessen voor volwassenen
  • wedstrijdzeilen
  • leuke bedrijfsuitjes
  • verblijfsmogelijkheden

 

En natuurlijk beschikken we over een gevarieerde vloot van zeilboten, sloepen en motorboten voor de verhuur.  Prima onderhouden en gemakkelijk online te boeken. Wij streven naar een moderne vorm van zeilen en beschikken hierdoor over de nieuwste zeilboten zoals de Aira 22.

 

 

Jeugd zeillessen voor beginners en gevorderden

 

Zeilschool De Randmeren verzorgt een doorlopende leerlijn: van Optmisten lessen voor kinderen van 7 – 11 jaar tot aan zwaardboten lessen voor jongeren tot 19 jaar. Voor elke leeftijdscategorie hebben we een passende lesboot. Ook voor de jeugd passen we de programma’s aan op de mogelijkheden van de cursist. Van speelse beginnerslessen gericht op vertrouwen, plezier en overwinnen van angst tot resultaat gerichte CWO programma’s of wedstrijdtrainingen voor gevorderde jeugd. Cursisten gaan goed begeleid het water op met 1 instructeur met begeleidingsboot per 7 cursisten. Zwemvesten en warme wetsuits behoren standaard tot de door ons verstrekte uitrusting.
Onze jeugdcursussen:

 

Zo is er altijd een boot die bij je past!

 

Zeilles voor volwassenen

 

 

Bij Zeilschool De Randmeren is de Fox 22 het standaard lesschip voor volwassenen: een modern getuigde zeilboot met uitstekende zeileigenschappen.  Dé lesboot voor iedere cursist die het kielbootzeilen snel onder knie wil krijgen om zelfstandig met een (gehuurde) boot het water op te gaan. Maar ook dé lesboot om tegelijkertijd al een opstap naar de grotere kajuitjachten te maken. Door het slimme ontwerp geeft de Fox veel comfort voor de zeiler. Onze moderne lesmethoden in combinatie met deze boot hebben al veel cursisten echte watersporters gemaakt. Met de Fox 22 bieden we gevarieerde cursusmogelijkheden aan:

 

  • strippenkaartlessen
  • privé zeilles

 

De strippenkaart en privélessen bieden onze cursisten de mogelijkheid van een flexibele planning  van de cursus. Onze lessen zijn gericht op het behalen van de landelijke CWO diploma’s I t/m III. Voor hogere niveau’s en bijvoorbeeld wedstrijdtraining kan je via de privé les module een afspraak maken. Al onze lessen worden gegeven de CWO erkende instructeurs.

 

CWO Erkende Zeilschool

 

 

Onze zeilschool is gecertificeerd door de Commissie Watersport Opleidingen, waarin de Hiswa en het Watersportverbond samenwerken. Het logo van de CWO met een link naar de CWO websiteNatuurlijk zijn onze lesprogramma’s dus afgestemd op de CWO eisen en behaalt elke cursist een landelijk erkend diploma. Maar onze instructeurs zijn er ook op getraind lessen samen te stellen die aansluiten bij de specifieke doelstelling van iedere cursist. Bij de jaarlijkse CWO controle scoort onze zeilschool steevast het predicaat “goed”.

 

 

Wedstrijdzeilen voor alle leeftijden

 

 

Wist je dat het ook mogelijk is om meet te doen met het wedstrijdzeilen? Dit kan bij onze eigen Watersportvereniging De Randmeren (WVDR) Zeilers van alle leeftijden zijn van harte welkom om mee te doen met het wedstrijdzeilen of de wedstrijd-zeiltrainingen.

 

 

Op de zomervakantie na wordt er getraind van april tot en met oktober. Tijdens de trainingen komen alle aspecten van wedstrijdzeilen aanbod daarnaast is het ons doel om zoveel mogelijk zeilers het wedstrijdcircuit in te krijgen. Bekijk onze pagina over wedstrijdzeilen voor aanvullende informatie met de kosten en mogelijkheden die hierbij komen kijken.

Vakantieverblijf

 

We beschikken over riante verblijfsmogelijkheden waar de cursisten samen met (groot)ouders kunnen verblijven: Molecaten Park Flevostrand of Waterparc Veluwemeer van Landal. Kijk ook eens op onze pagina Vakantieverblijf. Wij hebben geen interne cursussen. Worden ’s ochtends gebracht en aan het eind van de middag weer gehaald. De volgende dag staan ze uitgerust weer aan de start. De focus ligt bij ons op het creëren van een leuke en leerzame dag door middel van een uitdagende zeilcursus. Zo kunt u vanuit heel Nederland lessen bij onze zeilschool.
nl_NLNederlands