De zeilschool aan het veluwemeer

Zeilschool De Randmeren is sinds haar start in 2006 uitgegroeid tot dé zeilschool aan het Veluwemeer: een moderne zeilschool met een breed pakket aan opleidingsmogelijkheden.zeilles-open-bic-meiden Gecertificeerd door de Commissie Watersport Opleidingen (CWO) leiden wij op voor landelijk erkende diploma’s.  Centraal gelegen tegenover Harderwijk ontvangen we cursisten uit heel Nederland maar vooral uit Midden-  en Oost-Nederland, van Zwolle tot Amersfoort, van Deventer tot Lelystad.
Zo bieden we u:

  • zeillessen voor jongeren
  • zeillessen voor volwassenen
  • wedstrijdzeilen
  • leuke bedrijfsuitjes
  • verblijfsmogelijkheden

En natuurlijk beschikken we over een gevarieerde vloot van zeilboten, sloepen en motorboten voor de verhuur.  Prima onderhouden en gemakkelijk online te boeken.

 

Jeugd zeillessen

Zeilschool De Randmeren verzorgt een doorlopende leerlijn: van Optmisten lessen voor kinderen van 7 – 11 jaar tot aan zwaardboten lessen voor jongeren tot 19 jaar. Voor elke leeftijdscategorie hebben we een passende lesboot. Ook voor de jeugd passen we de programma’s aan op de mogelijkheden van de cursist. Van speelse beginnerslessen gericht op vertrouwen, plezier en overwinnen van angst tot resultaat gerichte CWO programma’s of wedstrijdtrainingen voor gevorderde jeugd. Cursisten gaan goed begeleid het water op met 1 instructeur met begeleidingsboot per 7 cursisten. Zwemvesten en warme wetsuits behoren standaard tot de door ons verstrekte uitrusting.
Onze jeugdcursussen:

Zeillessen voor volwassenen

Bij Zeilschool De Randmeren is de Fox 22 het standaard lesschip voor volwassenen: een modern getuigde zeilboot met uitstekende zeileigenschappen.  Dé lesboot voor iedere cursist die het kielbootzeilen snel onder knie wil krijgen om zelfstandig met een (gehuurde) boot het water op te gaan. Maar ook dé lesboot om tegelijkertijd al een opstap naar de grotere kajuitjachten te maken. Door het slimme ontwerp geeft de Fox veel comfort voor de zeiler. Onze moderne lesmethoden in combinatie met deze boot hebben al veel cursisten echte watersporters gemaakt. Met de Fox 22 bieden we gevarieerde cursusmogelijkheden aan:

  • groepslessen
  • strippenkaartlessen
  • privélessen

De strippenkaart en privélessen bieden onze cursisten de mogelijkheid van een flexibele planning  van de cursus. Onze lessen zijn gericht op het behalen van de landelijke CWO diploma’s I t/m III.Voor hogere niveau’s en bijvoorbeeld wedstrijdtraining kunt u via de privé les module een afspraak maken. Al onze lessen worden gegeven de CWO erkende instructeurs.

Met onze Catalina 320, een kajuitjacht van 10 m, verzorgen we gevarieerde trainingen zoals motor manoeuvreren, Middelandse Zee trainingen en spinnakerzeilen. De trainingen worden gegeven in de vorm van dagclinics. Voor meezeilers die met wat meer zelfvertrouwen aan boord willen functioneren organiseren we speciale dagclinics.

 

CWO Erkende Zeilschool

Onze zeilschool is gecertificeerd door de Commissie Watersport Opleidingen, waarin de Hiswa en het Watersportverbond samenwerken. Natuurlijk zijn onze lesprogramma’s dus afgestemd op de CWO eisen en behaalt elke cursist landelijk erkend diploma. Maar onze instructeurs zijn er ook op getraind lessen samen te stellen die aansluiten bij de specifieke doelstelling van iedere cursist. Bij de jaarlijkse CWO controle scoort onze zeilschool steevast het predicaat “goed”.

 

Wedstrijdzeilen

Vakantieverblijf

Wel beschikken we over riante verblijfsmogelijkheden waar de cursisten samen met (groot)ouders kunnen verblijven: Molecaten Park Flevostrand of Waterparc Veluwemeer van Landal. Kijk ook eens op onze pagina Vakantieverblijf.Wij hebben geen interne cursussen. Worden ‘s ochtends gebracht en aan het eind van de middag weer gehaald. De volgende dag staan ze uitgerust weer aan de start. De focus ligt bij ons op het creëren van een leuke en leerzame zeildag. Zo kunt u vanuit heel Nederland lessen bij onze zeilschool.

Nieuws

Alles

Uitslagen winterwedstrijden dag 1

Geplaatst op

Erik, Max, Daan                1-1-1-1-1-1-1-1          =  7 Arend, Gerard, Siebe       2-2-4-3-2-4-3-2      = 18 Eva, Peike, Anna              4-4-2-2-4-2-2-4      = 20 Peter, Susanne, Rainier  3-3-3-4-3-3-4-3      = 22 Volgende ronde: 2 december

Alles

Nieuwe opzet zeilweken

Geplaatst op
Zeilschool Randmeren Cup 015

Tijdens de evaluatie van het afgelopen seizoen kregen we vaak te horen dat de lesweken te vroeg of te laat begonnen. Te vroeg voor mensen die op vakantie zijn en te laat voor mensen die kinderen voor het werk naar de zeilschool willen brengen. Na veel wikken en wegen hebben we de oplossing gevonden. Vanaf […]