FB_IMG_1683388499909

Foilen

Foilen is de toekomst van de watersport. Wij vinden dat elke goede zeiler moet kunnen foilen en deze spectaculaire activiteit moet meemaken. Daarom bieden wij de foiling experience!

FB_IMG_1683388478862

Snel en uitdagend!

We zeiden het al eerder, foilen is de toekomst van de watersport. Steeds meer boten worden met een vleugel uitgerust. Deze vleugel laat de boot minder hellen, dus kan er een groter zeil op, en uiteindelijk lift de vleugel de hele boot uit het water. Met veel minder weerstand ga je dan dus veel harder.

Bij De Randmeren kan je varen op het Veluwemeer in de FLO 1 van Aeronamics. Deze Foiler is in tegenstelling tot andere Foilers heel laagdrempelig. Als je een Laser kan varen kan je ook Foilen!

Foilen bij De Randmeren: hoe werkt het?

Wanneer je graag wilt foilen vul jij je gegevens in op het aanvraagformulier. Je komt hierdoor terecht op onze foiling lijst. Als we je op de foilinglijst geplaatst hebben, krijg je hier altijd bericht van.
Wanneer de omstandigheden goed zijn, oftewel als er ruim voldoende wind is, dan krijg je drie tot vijf dagen vooraf bericht van ons dat er gefoild kan worden. Iedereen die beschikbaar is, kan zich dan inschrijven. Je betaalt bij ons pas als je daadwerkelijk gaat foilen.
Het inplannen van een foil moment is vaak lastig. We hebben te maken met het weer, met beschikbaarheid van gespecialiseerde instructeurs en met de waterplanten. Het kan dus even duren voordat jij over het water kan vliegen.

Kan iedereen meedoen aan de Foiling Experience?

Nee, helaas kan niet iedereen meedoen aan de foiling experience. De Foiling Experience is alleen mogelijk voor mensen met voldoende zeilervaring. Je moet voldoende vaardig zijn op een zwaardboot en in staat zijn om een joystick op de juiste wijze te hanteren.

FB_IMG_1683388532778

Ben jij een echte watersporter?

Als jij van foilen houdt, dan heb je misschien ook interesse in onze zeilles voor volwassenen. We bieden zeilles aan voor alle niveau’s van beginnend tot gevorderd zeiler. Hou je van een uitdaging? Kom dan meedoen met onze gevorderden lessen of onze stormtraining.

Ontwikkel je ook op theoretisch vlak!

Praktijklessen zijn natuurlijk super leuk, maar denk ook eens aan het halen van je vaarbewijs. Varen in een snelle motorboot? Varen met een groot schip of een betere zeiler worden door meer kennis? Maak het mogelijk en haal je vaarbewijs bij De Randmeren.