De Optimist zeilschool

Wie is er niet begonnen in een Optimist? Bij Optimist Zeilschool De Randmeren  maakten vele jonge zeilers hun eerste mijlen. Zij leerden op een speelse manier de basis van het zeilen, in de directe omgeving van ons startstrand in het ondiepe en rustige deel van het Veluwemeer. Deelnemers die al wat verder zijn krijgen een uitdagend programma aangeboden: ook vaardoelen wat verder weg en graag met wat meer wind. Bij meerdaagse cursussen wordt toegewerkt naar een afronding met een landelijk erkend CWO diploma. zeillessen in de optimistEn natuurlijk laten onze cursisten graag zien wat ze bereikt hebben: demonstratievaren voor (groot)ouders bij de uitreiking van de diploma’s of vorderingsstaten. In de Optimist wordt gelest voor de CWO diploma’s Jeugdzeilen I, II en III.  Voor sportieve cursisten die hun CWO III eenmans willen halen, maar de Optimist ontgroeid zijn, is er de Open Bic.

Het cursusprogramma van onze Optimist zeilschool

Jaarlijks biedt De Randmeren een gevarieerd cursusprogramma aan:

  • 5-daagse cursussen in de mei- en zomervakantie
  • seizoenscursussen op zaterdagochtend of zondagochtend
  • meerdaagse cursussen in het Hemelvaart- en Pinksterweekend
  • gratis lessen in het Paasweekend en April

 

Je lesprogramma bij de Optimist Zeilschool

Bij meerdaagse cursussen kan je tussen 8:30 en 10:00 uur gebracht worden, tussen 17 en 18 uur is het ophalen. Wij zorgen voor een actief programma van 8:30 tot 18:00 uur. De optimist in het water De cursisten slapen vervolgens in de eigen vertrouwde omgeving: thuis of samen met de (groot)ouders in een van de verblijfsmogelijkheden van Molecaten Park Flevostrand of Landal. De volgende dag staan ze weer fris en uitgerust aan de start. Er is een flinke groep cursisten op de locatie, we lessen echter in kleine groepen van 7 kinderen met een gediplomeerde instructeur en begeleidingsboot. Bij fris weer is er voor alle cursisten een wetsuit beschikbaar.

Vakantieverblijf op Molecaten Park Flevostrand of Landal Waterparc Veluwemeer
Verblijf op Molecaten Park Flevostrand of Landal Waterparc Veluwemeer in combinatie met de les- en huurmogelijkheden van De Randmeren: dé ideale basis voor een watersportvakantie voor het hele gezin. vakantieverblijf het flevostrand of het veluwemeerDe kinderen op zeilcursus en de ouders zelfstandig met een huurboot van De Randmeren het water op. Omdat alle cursussen voor volwassenen en jeugd synchroon lopen, kunnen bovendien ook de ouders op zeilles op een Polyvalk, Fox 22 of op ons kajuitjacht, een Catalina 320.

Meer info over de verschillende verblijfsmogelijkheden rondom onze zeilschool? Kijk ook eens bij Vakantieverblijf

 

Bekijk alle cursussen en boek online

nl_NLNederlands