Kajuitjacht zeilen

Zeilschool De Randmeren biedt een doorlopende cursuslijn aan voor het kajuitjacht zeilen. Een  start met lessen op de Fox 22, waar het accent ligt op basis zeilen en vervolgens door op de Catalina 320. Naast het zeilen, wordt er bij de lessen op de Catalina veel aandacht besteed aan het motor manoeuvreren. De lessen worden gegeven op het Veluwemeer.

Al onze lessen zijn gericht op het behalen van de landelijk erkende CWO diploma’s. Bij het kajuitjacht zeilen leiden we op tot de niveaus CWO I en II: zelfstandig schipperen onder normale omstandigheden. Zie voor een uitgebreide toelichting op de lesprogramma’s van het CWO: http://www.cwo.nl/.

Op de Catalina wordt een lesreeks van 6 lessen van 2 1/2 uur georganiseerd op de donderdagavond. Ook zijn er 2 midweek cursussen, een in juni en een in september.

Meevaren met meer zelfvertrouwen
Vaak krijgen we aanvragen van “meezeilers” die geen volwaardig schipper willen zijn maar wel met wat meer kennis en vaardigheden hun bijdrage aan het varen willen leveren. Voor hen organiseren we ook een dagcursus, waarin de basis van het afmeren en wegvaren, het omgaan met lijnen, hijsen en strijken van de zeilen, de organisatie aan boord etc. wordt getraind. Deelnemers hebben na een dag veel meer inzicht in wat er aan boord gebeurt en varen vervolgens met meer plezier met hun eigen schipper mee.

Deze cursus wordt gegeven op 2 vrijdagen in juni en gaat door bij minimale deelname door 2 personen. De kosten bedragen € 150 per persoon.

Zeilclinics
Met onze Catalina organiseren we dagclinics motor manoeuvreren en Middellandse Zee training. Bij een dagclinic wordt gevaren van  9.30 – 16.30 uur met een pauze van 1 uur.
U huurt onze Catalina met schipper en bepaalt zelf met hoeveel personen u aan de clinic deelneemt met een maximum van 3. De kosten bedragen € 375 voor het schip en de instructeur.

Training motor manoeuvreren
Ook schippers die al langer varen, vinden het manoeuvreren in kleine havens en in de sluis vaak nog lastig. De Randmeren organiseert speciaal voor hen de basiscursus motormanoeuvreren. In 2 lessen van 3 uur wordt er getraind op o.m. aanmeren en wegvaren van hoge en lage wal, gebruik van springen en boxvaren.

Middellandse Zeetraining
Voor schippers en hun bemanning die een zeilvakantie plannen in de mooie vaargebieden van Kroatië en Griekenland, organiseert De Randmeren speciale Middellandse Zeetrainingen. Tijdens de dagtraining van 2 x 3 uur worden specifieke vaardigheden geoefend zoals manoeuvreren in kleine havens en ankeren. Met deze training kan een schipper (en z’n bemanning)  ontspannen op vakantie.

Losse lesdagen worden in overleg afgesproken op midweek dagen van april t/m juni en in de maand september, m.u.v. de periode tussen Hemelvaart en Pinksteren. Neemt u voor het plannen van een dag contact met ons op via ons een mail naar kees@derandmeren.nl of bel ons op 06-23515674.

Les op eigen schip
Wij verzorgen ook lessen op het eigen schip. In overleg met de cursist(en) wordt daarbij een op maat gemaakte lesserie afgesproken. Een les van 2 1/2 uur kost € 150 excl. een kilometervergoeding van € 0,19 per km indien het eigen schip niet in Harderwijk of in onze haven in Biddinghuizen is afgemeerd. U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 06-23515674 of stuur een mail naar kees@derandmeren.nl.

Bekijk alle cursussen en boek online