Zomerweek zeilen

Zeilkamp

Kom jij op zeilkamp bij Harderwijk? Of je nou elke dag gebracht en gehaald wordt of lekker met je ouders of opa en oma op de camping verblijft, wij maken er een topweek van!

Geen slapeloze nachten, maar een zeilkamp vol met energie!

Kies een zeilkamp

zeilkamp Optimist
jeugdzeilen 7
Zeilkamp O’pen Skiff
Beleef de leukste zeilweek in de Open Skiff
zeilkamp Topaz Uno
Beleef het leukste zeilkamp op de topaz uno
Zeilkamp Zwaardboot
jeugdzeilen-zwaardboot
zeilkamp windsurfen
jeugdzeilen-windsurfen
wekelijks zeilen
ik wil zeilen
Bootkeuze
In welke boot kan mijn kind zeilen?
jeugdzeilen 19

Zeilkamp voor kinderen: hoe werkt het?

Tijdens een zeilkamp bij Harderwijk in Biddinghuizen op camping Molecaten Flevostrand start jouw kind elke dag met volle energie. Wij bieden een zeilkamp zonder overnachting omdat wij van mening zijn dat uitgeslapen kinderen een zeilweek met veel plezier ervaren.

Tijdens een zeilweek ontvangen we de kinderen van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur.  Jouw kind slaapt lekker thuis of misschien wel op de camping met het gezin.

Tijdens het zeilkamp verzorgen wij drinken en iets lekkers voor tussendoor. Jouw kind brengt zelf zijn of haar eigen lunch mee voor in de pauze.

IMG-20230428-WA0032 (1)

Zeilkamp voor beginners en gevorderden!

Zeilkamp bij De Randmeren is voor kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 18 jaar voor beginners en gevorderden.

Beginners leren op een speelse manier de basis van het zeilen, in de directe omgeving van ons startstrand in het ondiepe en rustige deel van het Veluwemeer. Gevorderden deelnemers die al wat verder zijn krijgen een uitdagend programma aangeboden.

Kinderen krijgen les voor een landelijk erkend CWO diploma. In de Optimist krijgen kinderen zeilles voor de CWO diploma’s Jeugdzeilen basis, ervaren en gevorderd. Voor sportieve cursisten die hun CWO gevorderd eenmans willen halen, maar de Optimist ontgroeid zijn, is er de O’pen Skiff. Ook bieden we leuke lessen tweemans zeilen op de Topaz.

Beleef de leukste zeilweek bij Harderwijk

Zeilkamp zonder overnachting: tips!

Tijdens een zeilkamp bij De Randmeren nabij Harderwijk kan je er voor kiezen thuis in je eigen vertrouwde omgeving te slapen. Woon je niet in de buurt of ga je voor een totaalbeleving, boek dan samen met je (groot)ouders één van de verblijfsmogelijkheden in de buurt zoals Molecaten Park Flevostrand, Landal Waterparc Veluwemeer en CampSpirit.

Of je nu zelf een watersport fan bent of niet, ook voor de (groot)ouders is er genoeg te beleven terwijl de kinderen op dagcursus zijn. Ga zelfstandig met een huurboot van De Randmeren het water op of volg zelf ook één of meerdere zeillessen. Het is hier ook heel leuk om te wandelen, fietsen of bezoek de hanzesteden Harderwijk en Elburg, de golfbaan, het schietcentrum, attractieparken en meer.

sample-image-003

Komt mijn kind bij zijn of haar vriendje in de groep?

Veel kinderen schrijven zich samen met een vriendje of familielid in. Als ouder van een kind dat zich heeft ingeschreven voor een zeilkamp, is het begrijpelijk dat je je afvraagt of je kind samen met zijn of haar vriend of vriendin in dezelfde groep terechtkomt.
Op de eerste dag van het kamp kan er aangegeven worden bij wie jouw kind graag in het groepje zou willen komen. Bij de indeling van de groepen wordt hier uiteraard rekening mee gehouden. Er wordt echter niet alleen gekeken naar vriendschappen, maar ook naar het niveau van de deelnemers. Het is namelijk belangrijk dat er niet te grote niveauverschillen ontstaan binnen een groep zodat kinderen voldoende plezier blijven ervaren. Na de eerste dag is het vaak helemaal duidelijk en zorgen we ervoor dat iedereen tevreden is met de groep waarin ze terecht komen.

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind op zeilkamp?

Een zeilkamp kan een fantastische ervaring zijn voor kinderen. Ze leren niet alleen zeilen, maar ook teamwork en verantwoordelijkheid. Veel ouders vragen zich echter af vanaf welke leeftijd hun kinderen op zeilkamp kunnen gaan.
Over het algemeen geldt dat kinderen vanaf zeven jaar oud op zeilkamp kunnen. Dit betekent dat ze in het jaar dat ze acht worden, op zeilkamp kunnen gaan.

Lees meer

Hoe schrijf ik mijn kind in voor zeilkamp?

Je kunt je kind inschrijven voor zeilkamp door gebruik te maken van de links 'zeilweek boeken' of door op dit blok te klikken. Hier kun je de juiste bootsoort, het juiste niveau en de juiste week kiezen. Klik deze aan en voer alle gegevens in.
Kom je er niet uit dan kun je altijd contact opnemen via de mail. Zorg ervoor dat je alle benodigde informatie doorgeeft, namelijk de naam, het adres, de geboortedatum en de geboorteplaats van je kind en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Wij helpen je dan met het inschrijven zodat jouw kind kan gaan genieten van een fantastische zeilervaring!

Skutsje varen tijdens een zeilweek

Zeilkamp kinderen: je kind in ontwikkeling!

Zeilkamp biedt kinderen de kans om nieuwe vaardigheden te leren en tegelijkertijd plezier te hebben. Het is een geweldige manier om kinderen te laten zien dat ze twee dingen tegelijk kunnen doen: leren en plezier beleven. Kinderen zullen ook nieuwe vrienden maken en hun zelfvertrouwen vergroten door uitdagingen aan te gaan en successen te behalen.
Als ouder is het belangrijk om te overwegen of je kind klaar is om op zeilkamp te gaan. Maar als je kind geïnteresseerd is in zeilen en de juiste leeftijd heeft bereikt, kan zeilkamp een uitstekende keuze zijn. Het biedt tal van voordelen voor kinderen en kan hen helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling.

Wat  geven wij nou eigenlijk. Zeilweken, zeilkampen, jeudweken of zeilles voor kinderen? Het antwoord is: wij doen het allemaal! En het is ook allemaal hetzelfde.
We geven onze zeillessen voor kinderen over het algemeen in de vorm van weken. Iedereen geeft verschillende namen aan deze weken of speciale weekenden.
We geven ook wekelijkse zeillessen op onze vereniging en er is de mogelijkheid om privé zeilles voor kinderen aan te vragen. In de zomervakantie kunnen kinderen ook dagdelen meedoen aan een zeilweek. Hiervoor moet wel voldoende ruimte zijn en kan niet van te voren worden gereserveerd, maar moet in de week zelf worden aangevraagd.
Bekijk onze verschillende zeilschoolpagina’s zo lees je op onze pagina ‘zeilweek‘ bijvoorbeeld over een alternatief programma, tijdens slecht weer en op onze pagina ‘zeilkamp-veluwemeer‘ over leuke activiteiten voor achterblijvers.

Speciaal voor onze zeilkamp kinderen, maar ook gewoon voor alle kinderen die van zeilen houden. Wedstrijdervaring is niet nodig. Beleef een super gezellige dag op het water met onze instructeurs. Wie weet heb je talent en neem jij onze wisselbeker mee naar huis! Inschrijven is al mogelijk. Kies je bootsoort (Optimist of Topaz) en scroll door naar De Randmeren Cup.

Het is zomer!!!
Zeilkamp

Het is zomer!!!

Zeilkamp zomerweek 2 Wat een prachtige dag is het om de tweede zomerweek in te luiden. Misschien voor de gevorderden...

Zet in je agenda!!
Randmeren Cup (1)

Zet in je agenda!!

1 september Randmeren Cup!! Pak je agenda erbij en blokkeer zondag 1 september voor De Randmeren Cup! We kijken...

meivakantie week 2
zeilweek 2

meivakantie week 2

2e zeilweek van start Het is alweer woensdag en de tweede meivakantie week gaat lekker! We hebben tot nu toe wind,...