Zeilles volwassenen

Zeilles volwassenen

Bij De Randmeren hebben we al meer dan 15 jaar ervaring met het geven van zeillessen aan volwassenen. Je kan terecht voor alle niveau’s.
Beginnend zeiler, basis vaardig of gevorderd, je boekt je lessen flexibel en eenvoudig en bovendien met diplomagarantie.

De meeste volwassenen leren hun basisvaardigheden zeilen in zes lessen van twee uur. Dit betekent dat je na het behalen van je eerste zeildiploma onder gunstige omstandigheden samen met iemand veilig het water op kan. Dat wordt dus heerlijk varen op het prachtige Veluwemeer, het Wolderwijd of een andere mooie plek!

aira

zeilles volwassenen: Hoe gaat het in z’n werk?

Bij onze zeilschool voor volwassenen stel jij je eigen zeilcursus samen. Je kan losse lessen kopen, maar met een lespakket ben je voordeliger uit. Een lespakket geeft je bovendien diplomagarantie op je eerste diploma ‘basis vaardig’. Haal jij je diploma niet in één keer, dan krijg je er gratis lessen bij. De zes lessen van je lespakket plan je flexibel in. Je kan bijvoorbeeld wekelijks op les komen of alle lessen in één week plannen. We adviseren hierbij om niet meer dan twee lessen op één dag te plannen en om de zes lessen binnen 3 maanden te plannen. Zo kan je het meest efficiënt leren. Komt er iets tussen? Geen probleem! Je lespakket is een jaar geldig. Je kan een lespakket kiezen in de vorm van privélessen of in de vorm van flexlessen.

zeilschool harderwijk

Welk lespakket kies ik?

Kom je in je eentje of samen met één andere volwassene leren zeilen? Dan zijn er twee opties.

Je kiest voor onze flexlessen waar je voordelig kan leren zeilen. Je plant je lessen op dinsdagavond, donderdagavond of in het weekend in en je komt met maximaal 3 personen op een boot terecht. Of je kiest voor optie 2, de privéles. In dit geval ben je duurder uit, maar kan je je lessen gedurende de gehele week inplannen en komt er naast jou/ jullie en de instructeur niemand anders op de boot.

Kom je met drie of vier volwassenen leren zeilen? Dan kies je direct voor privéles. Dit is voor deze hoeveelheid personen de voordeligste optie en bovendien kan je zeillessen plannen op alle dagen van de week.

Leren zeilen bij De Randmeren

De Randmeren een begrip op het gebied van opleiden. Wij hebben één doel: Als je bij ons komt lessen, maken wij een (betere) zeiler van je! Geen les in gedateerde en oncomfortabele boten maar echt zeilen met de moderne Fox 22 of Aira 22. Sinds 2008 zijn wij CWO gecertificeerd, al onze instructeurs zijn gediplomeerd en één keer per jaar krijgen we locatie controle waarbij onze vloot, lesmethode, administratie en accommodatie worden gecontroleerd. Wij halen jaarlijks de hoogst mogelijke beoordeling.

Bij gevorderden zeilles voor volwassenen hebben we genoeg uitdaging voor je. Onze instructeurs volgen elk jaar her- en bijscholing en zo zorgen we dat jouw les nog beter wordt. Of je nou gaat toervaren, wedstrijdzeilen of foilen wij helpen je verder. Wij geven ook privé zeilles op eigen schip. Erg fijn om je zeilvaardigheden bij te spijkeren en je schip goed te leren kennen.

Sailing Club elke week zeilen

Zeilweek volwassenen

Bij De Randmeren krijgen we wel eens de vraag of we ook zeilweken voor volwassenen organiseren. Ons antwoord daarop is ‘nee, we organiseren geen zeilweken voor volwassenen’. Wel is het mogelijk om flexlessen te boeken. Een flexpakket van zes lessen kan je inplannen in één week. Je komt dan met maximaal drie andere personen en een instructeur op de boot terecht.

Onze instructeurs hebben passie voor zeilen en hebben ruime ervaring in het geven van zeilles aan volwassenen. Ze zijn op de hoogte van de verschillende niveaus en ervaringen van de deelnemers en kunnen hierop inspelen. Of je nu een beginner bent of al wat meer ervaring hebt, de instructeurs zorgen ervoor dat iedereen zich op zijn gemak voelt en op zijn eigen tempo kan leren. Er wordt aandacht besteed aan zowel de basistechnieken als de meer gevorderde technieken, zodat iedereen zijn zeilvaardigheden kan verbeteren.

CWO zeilschool voor de jeugd

Net als alle andere zeillessen valt onze zeilles voor volwassenen onder de vlag van de CWO (commissie watersport opleidingen).

Je kan gaan voor je CWO diploma Basis, waarbij je alle basisvaardigheden leert. Je CWO diploma Ervaren, waarmee je onder gunstige omstandigheden helemaal zelfstandig het water op kan, of je gaat voor je CWO diploma Gevorderd waar je tot en met windkracht 6 kan zorgen voor een veilige vaart voor schip en bemanning.

Je vorderingen komen in het online CWO Watersportpaspoort terecht. Je kan hier je lesgeschiedenis, diploma’s en vorderingen altijd eenvoudig terugvinden.

Bij ons heb je diplomagarantie op je 6 lessenpakket voor CWO Basis. Als het je niet lukt om in 6 lessen de basisvaardigheden te halen, krijg je gratis extra les.

Voor CWO Ervaren en CWO Gevorderd hebben we geen garantiepakket omdat de leerwegen hiervoor te veel uit elkaar liggen. We hebben wel altijd een helder advies hoe je zo goed mogelijk verder komt in je ontwikkeling.

Veel zeilers die verder willen na het behalen van hun CWO Basis kiezen voor een combinatie van zelf varen en les. Je kan zo aardig wat zeiluren maken waardoor je je eigen leertraject leuk en efficiënt maakt.

Voor het zelf varen wordt er gebruik gemaakt van onze bootverhuur en de Sailing Club. Je kan lid worden van de Sailing Club wanneer je de basisvaardigheden beheerst.

Ja zeker! Voor CWO 1 werken wij met diploma garantie op ons 6 lessen pakket. Haal je in 6 lessen niet je CWO I dan krijg je gratis extra lessen. Wij geven het diploma natuurlijk niet cadeau want jij huurt straks hopelijk onze boten of zeilt bij onze Sailing Club. Wij zorgen er voor dat je een echte zeiler wordt.

Gemiddeld genomen duurt het enkele weken tot maanden om de basisvaardigheden van het zeilen onder de knie te krijgen. Het is belangrijk om te realiseren dat de duur van het leerproces afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de frequentie waarmee er geoefend wordt, de individuele leersnelheid en het niveau van toewijding. Bij het nemen van zeilles voor volwassenen werken we met een lespakket. Wij hebben de ervaring dat de meeste volwassenen in zes lessen van twee uur de basisvaardigheden beheersen waarmee zij onder gunstige omstandigheden en samen met iemand, veilig het water op kunnen. Na het behalen van je basisdiploma kun je ervoor kiezen om door te gaan met vervolgcursussen om je vaardigheden verder te ontwikkelen. Deze cursussen kunnen variëren in duur en intensiteit, afhankelijk van het gewenste niveau van zeilen dat je wilt bereiken. Het is belangrijk om geduldig te zijn tijdens het leerproces en om regelmatig te oefenen om de technieken en vaardigheden te versterken. Wil je na het behalen van je eerste diploma lekker veel zeiluren maken? Wordt dan lid van de Sailing Club.

Alle zeillessen voor volwassenen worden standaard gegeven op de Fox 22 en soms ook op de Aira 22. Lesgeven op de Polyvalk dat doen we niet meer. Als je privéles boekt, kies je uiteraard zelf in welke boot je wilt varen. Dit is dus standaard onze kajuitboot de Fox, maar kan bijvoorbeeld ook een Laser, Topaz of je eigen boot zijn.

Via het waterportpaspoort kan je altijd je diploma’s en vorderingen bekijken. Direct na de les vult je instructeur je vorderingen in het systeem in. Als je thuis bent staat het zichtbaar in het systeem. Inloggen doe je via de website watersportpaspoort.nl

Wij vinden dat leren zeilen voor elke volwassene betaalbaar moet zijn. We bieden daarom verschillende tarieven zodat je zelf kan kiezen wat het beste bij je wensen en je budget past. Een losse zeilles is te boeken voor €67.50 per persoon. Een lespakket is te boeken voor €395 per persoon. Kom je met meerdere mensen, dan ben je voordeliger uit. Wanneer je een leuk gezelschap kent dat wil leren zeilen, kan je een lespakket aanschaffen voor maar €233.75 per persoon. Wanneer je naar het scherm zeilles boeken gaat, zie je vanzelf de prijzen verschijnen behorende bij de keuzes die je maakt. Of bezoek onze prijzen pagina. Kom je er niet uit, laat het ons weten. Wij helpen je graag!

Zet in je agenda!!
Randmeren Cup (1)

Zet in je agenda!!

1 september Randmeren Cup!! Pak je agenda erbij en blokkeer zondag 1 september voor De Randmeren Cup! We kijken...

Open dag 2024: 20 april
Sailing Club

Open dag 2024: 20 april

zaterdag 20 april Kom jij ook gezellig langs op de open dag? Tijdens onze open dag openen we officieel het nieuwe...

Nieuwsbrief Sailing Club
Altijd een zeilmaatje

Nieuwsbrief Sailing Club

Altijd een zeilmaatje! We zitten midden in de winter, maar we gaan lekker door. Super leuk om te zien dat een vast...