jeugdzeilen 6

Zeilles voor kinderen

Bij De Randmeren vinden we het belangrijk dat jouw kind veilig en vrolijk het water op gaat. Tijdens onze zeillessen voor kinderen kijken we naar wat het kind nodig heeft om goed te leren zeilen, blij naar huis te gaan en het nieuwe seizoen weer terug te komen.

Voor je het weet voelt jouw kind zich helemaal thuis op onze zeilschool en heeft het een bijbaantje als instructeur!

Kies de zeilles die bij jouw kind past

Zeilles Optimist
jeugdzeilen 7
Zeilles Open Skiff
Beleef de leukste zeilweek in de Open Skiff
zeilles Topaz Uno
Topaz 1
Zeillessen Zwaardboot
jeugdzeilen-zwaardboot
Windsurfen
jeugdzeilen-windsurfen
welke boot leren zeilen
In welke boot kan mijn kind zeilen?
Ik wil op zeilen
Ik zit op zeilen
wedstrijdzeilen jeugd
zeilschool-jeugd-wedstrijdzeilen
jeugdzeilen 19

Jeugdzeilen van beginners tot gevorderden

Bij De Randmeren starten de jongste deelnemers spelenderwijs in de Optimist. We wennen aan elkaar, we wennen aan de boot en leren in stapjes de basisvaardigheden van het zeilen.

Voor de kinderen die al eerder zeillessen hebben gehad en meer ervaren zijn hebben we tijdens onze zeilles voor de jeugd voldoende uitdaging. Veel van onze instructeurs zijn naast CWO instructeur ook wedstrijdzeiler, technisch zijn onze instructeurs dus op een hoog niveau en kunnen ze elk kind zeilles geven.

Onze instructeurs willen jouw kind graag leren zeilen, maar je veilig voelen en plezier ervaren staat bovenaan. Neemt jou kind zeillessen voor de gezelligheid of wil jou kind later wereldkampioen wil worden? Geen probleem, wij sluiten zoveel mogelijk aan bij de verwachting van het kind.

Beleef de leukste zeilweek bij Harderwijk

Een zeilweek bij De Randmeren

Zeillessen voor de jeugd geven wij graag aan uitgeruste en fitte kinderen. Jouw kind slaapt na de zeillessen dus lekker thuis om de volgende morgen weer met volle energie aan een nieuwe dag te beginnen. Van maandag tot en met vrijdag is jouw kind dagelijks van 9:00 tot 17:00 uur op en rond het water actief.

Tijdens onze zeillessen voor de jeugd oefenen we gedurende de week voor het CWO diploma en behandelen we ook theorie. Naast zeilles op het water, zijn er ook activiteiten aan land, waar je kind bijvoorbeeld verschillende knopen aanleert.

Bij onze zeilschool voor de jeugd sluiten we de week af met een zeilshow voor je familie en vrienden, nu mag je alles laten zien wat je geleerd hebt in de zeilweek. We sluiten af met het uitreiken van de vorderingenstaten en diploma’s.

Overdag leren zeilen, ’s avonds quality time met het gezin.

Wil jouw kind wél graag overnachten, maak dan je eigen zeilkamp door met het gezin of bijvoorbeeld met opa en oma op de camping te verblijven. Overdag kan jouw kind leren zeilen en meedoen aan onze zeillessen voor de jeugd en na de lessen lekker naar de tent of caravan lopen om te onstpannen met familie.

jeugdzeilen 7

Jeugdzeilen na de zomervakantie

Vindt jouw kind het jeugdzeilen zo leuk en wil het vaker komen zeilen dan zijn er meerdere mogelijkheden. Bij De Randmeren werken wij er aan om kinderen na hun jeugdweek aan het zeilen te houden.

Zo hebben we de jaarlijkse Randmeren Cup, kan er getraind worden in de herfstvakantie en is het ook mogelijk om wekelijkse zeilles te krijgen. Sommige kinderen zitten op voetbal, andere op hockey, bij ons kan je dus op zeilen. Hoe leuk is dat!

Topaz 1

Wedstrijdzeilen voor de jeugd

Wedstrijdzeilen zit in het DNA van De Randmeren. Teams van de zeilschool hebben nationaal en internationaal bij de top gevaren. Maar wedstrijdzeilen gaat over meer dan de top halen, we investeren in de breedte. Wij vinden dat je van zeilen heel eenvoudig je sport moet kunnen maken. Bij De Randmeren kan je al starten met wedstrijdzeilen als je nog niet eens een eigen boot hebt. Je wordt dan lid van onze Watersport Vereniging De Randmeren oftewel WVDR.

CWO zeilschool voor de jeugd

Haal je CWO diploma

Zeilschool De Randmeren is een CWO zeilschool voor jeugd. Je haalt je CWO diploma in de Optimist, de O’pen Skiff, de Topaz Uno, de Topaz Vibe of op de surfplank. Al je vorderingen worden bijgehouden in je eigen online watersportpaspoort van het CWO. In het watersportpaspoort vind je dus alle vorderingen, maar ook alle diploma’s die jouw kind behaalt heeft tijdens het leren zeilen.

Onze site geeft altijd aan of er nog plek is in een bepaalde lesweek. Als je zeker wil zijn van een plekje schrijf dan op tijd in. De populaire weken zijn vaak uitverkocht. Wil je meerdere cursisten aanmelden en weten of er nog genoeg plek is? Mail of bel ons, dan kijken we samen even naar de beschikbaarheid. Boek hier je zeilweek

Bij De Randmeren krijg je les in de Optimist als je tussen de 7 en 12 jaar oud bent. Wist je dat wedstrijdzeilers soms wel tot hun 15de in de Optimist varen? Bij ons ben je dan meestal al overgestapt op de O’pen Skiff (CWO 3 gevorderd) of de Topas UNO. Om een goede keuze te maken, bekijk je de pagina: welke boot past bij mijn kind?