Zeillessen O’pen Skiff

Zeilen leren, De Randmeren!

Houd jouw kind wel van een uitdaging? Dan kan het bij ons een gevorderden diploma halen op de O’pen Skiff. Zeillessen op een O’pen Skiff worden gegeven door professionele instructeurs, met bewezen programma’s en natuurlijk met de veiligheid en het plezier van jouw kind voorop.

zeilles-jeugd-optimist

Zeillessen op de O’pen Skiff

Wil jouw kind gaan zeilen op een O’pen Skiff dan heeft het al wel wat zeilervaring nodig. Als jouw kind een CWO diploma ervaren heeft en 10 jaar is, kan het starten met zeillessen op de O’pen Skiff. Bij het inschrijven kan gekozen worden uit een aantal verschillende cursusvormen.

We bieden de 5-daagse zeilcursus in de meivakantie, de zomervakantie en de herfstvakantie. Tijdens de herfstvakantie wordt er alleen lesgegeven op gevorderd niveau. Ook bieden we de feestdagencursus tijdens het Hemelvaart- en Pinksterweekend en is het mogelijk om wekelijks zeilles te volgen.

Beleef de leukste zeilweek in de Open Skiff

Ervaren zeilers op de O’pen Skiff

Ook als jouw kind al een CWO diploma voor gevorderden heeft gehaald op de Optimist is de overstap naar zeillessen op een O’pen Skiff een aanrader. Jouw kind leert tijdens het O’pen Skiff zeilen dan de vaardigheden van het CWO diploma ‘gevorderden jeugd zwaardboot’.

De O’pen Skiff is een spectaculaire boot die veel nieuwe uitdagingen biedt. De boot is veel sneller en bovendien gevoeliger voor gewichtssturing.

Vindt jouw kind de zeillessen op de O’pen Skiff zo leuk, dan is het mogelijk om wekelijks zeilles te volgen. Jouw kind gaat dan op zeilen. Dat is weer eens wat anders dan op hockey of op turnen.

sample-image-004

Doorgroeien met de O’pen Skiff

Wij snappen dat sommige kinderen niet genoeg krijgen van de zeillessen op de O’pen Skiff en dat ze na een zomerzeilweek nog meer willen zeilen.

De herfstweek is hiervoor een mooie mogelijkheid. Tijdens de herfstweek kan jouw kind verder zeilen en wordt er getraind voor CWO gevorderd. Het is echt een week voor kinderen die van avontuur en uitdaging houden.

Zeilen op een O’pen Skiff in de herfst betekent, hard werken, leren doorzetten, maar natuurlijk ook veel leren en plezier maken!

Een zeilweek bij De Randmeren

Onze zeilschool ligt makkelijk bereikbaar en op een prachtige plek direct aan het water. De kinderen nemen een O’pen Skiff gemakkelijk mee het water op om lekker snel aan hun zeilles te beginnen. Tijdens onze zeilweken krijgen kinderen vijf dagen zeilles in de O’pen Skiff van 9:00 tot 17:00 uur. Op vrijdag mogen de kinderen laten zien wat ze tijdens hun zeilweek allemaal hebben geleerd.

Natuurlijk mogen de ouders bij de diploma uitreiking zijn. Wanneer je zeilles krijgt voor je gevorderden diploma dan is de kans groot dat je deze niet binnen één week haalt. Kinderen hebben daar vaak meer tijd voor nodig. Jouw kind gaat nooit zonder papiertje naar huis. Zijn nog niet alle vaardigheden behaald, dan krijgt het een vorderingenstaat mee.

20220325_150220

Randmeren hoodie

Een zeilweek bij De Randmeren begint of eindigt met een Randmeren hoodie!

Als jouw kind zeillessen op een O’pen Skiff krijgt is de kans groot dat het al een Randmeren hoodie heeft van het voorgaande jaar. Is dit niet het geval dan haal je een Randmeren bij ons in de winkel aan de verhuurbalie in de haven.

Misschien is jouw kind uit de hoodie gegroeid of toe aan een nieuw kleurtje. Geen probleem. We hebben elk jaar nieuwe kleuren in verschillende maten klaar liggen.

Geef een Randmeren hoodie als beloning aan het eind of haal er één aan het begin van de zeilweek zodat jouw kind kan stralen op de O’pen Skiff.

Zeilkamp O’pen Skiff: De Randmeren Cup

Na een zeilkamp op de O’pen Skiff is het super leuk om eens te proeven aan het wedstrijdzeilen. Om kinderen lekker actief aan het zeilen te houden en een beetje uit te dagen, hebben wij De Randmeren Cup bedacht.
Iedereen die mee heeft gedaan aan een zeilkamp bij De Randmeren in Biddinghuizen mag meedoen met De Randmeren Cup. De Randmeren Cup is een vriendschappelijke wedstrijd met Optimisten en Topaz Uno’s welke in het teken staat van kennis maken met het wedstrijdzeilen, maar vooral ook met het maken van plezier op het water.
Kinderen hebben geen wedstrijdervaring nodig. Onze instructeurs helpen de kinderen de wedstrijdbaan door.

Schrijf je vast in voor de zeilwedstrijden op 3 september. Klik de Topaz Uno of de Optimist aan en scroll door naar de juiste dag.