Zeilles in de Optimist

Zeilen leren, De Randmeren!

Jong geleerd, oud gedaan. Aan onze jongste kinderen geven wij zeilles in een Optimist. We werken met professionele instructeurs, bewezen programma’s en de veiligheid en het plezier van jouw kind staat altijd voorop.

zeilles in de Optimist

Aanbod zeilles in de Optimist

Wij geven zeilles in de Optimist op verschillende niveaus. Van basisvaardig tot gevorderd. Bij het inschrijven kan gekozen worden uit een aantal verschillende cursusvormen voor zeilles in een Optimist.

We bieden de 5-daagse zeilcursus in de meivakantie, de zomervakantie en de herfstvakantie. Tijdens de herfstvakantie wordt er alleen lesgegeven op gevorderd niveau. Ook bieden we de feestdagencursus tijdens het Hemelvaart- en Pinksterweekend en is het mogelijk om wekelijks zeilles te volgen.

zeilles in de optimist

Ervaren zeilers in de Optimist

Heeft jouw kind al zeilles in de Optimist gehad en wil het verder leren dan is dat geen probleem. Zeilles in de Optimist wordt gegeven van basis tot gevorderd niveau.

Jongeren die al wat zeilervaring achter de rug hebben krijgen bij De Randmeren uitdagende zeillessen in de Optimist aangeboden waarbij de vaardoelen verder van het strand liggen en de wind meer invloed heeft. Zo leert uw kind bijvoorbeeld echt actief zeilen in de Optimist waarbij het moet uithangen in de hangbanden.

Vindt jouw kind het zeilen in de Optimist zo leuk, dan is het mogelijk om wekelijks zeilles te volgen. Jouw kind gaat dan op zeilen. Dat is weer eens wat anders dan op voetbal of op tennis.

zeilles in de Optimist

Zelfvertrouwen en zeilles in de Optimist

Wij snappen dat sommige kinderen het heel spannend vinden om voor het eerst het water op te gaan. We werken er daarom hard aan om jouw kind vertrouwen te leren krijgen en op een veilige en rustige manier te leren wennen aan het zeilen in de Optimist.

Tijdens de zeillessen maakt jouw kind eerst kennis met de Optimist op het land. De kinderen leren waar ze moeten zitten, hoe ze het roer vasthouden en bijvoorbeeld dat ze moeten bukken als het zeil overkomt.

Vervolgens krijgen ze zeilles in het ondiepe en rustige gedeelte van het Veluwemeer. Als het wat harder waait dan zoeken we een beschut plekje op of we zorgen dat er naast de instructeurs op een bijboot ook instructeurs in het water mee gaan.

Onze CWO erkende zeilschool staat voor veiligheid, plezier en leren zeilen in de Optimist.

Zeillessen bij De Randmeren

Onze zeilschool ligt makkelijk bereikbaar en op een prachtige plek direct aan het oefenwater. Vooral voor de beginners geeft dit een veilig gevoel. Lekker dicht bij de kant. Zo krijgt uw kind met een gerust hart zeilles in de Optimist.

 Tijdens onze zeilweken krijgen kinderen vijf dagen zeilles in de Optimist van 9:00 tot 17:00 uur. Op vrijdag mogen de kinderen laten zien wat ze tijdens hun zeilweek allemaal hebben geleerd.

Natuurlijk mogen de ouders bij de diploma uitreiking zijn. Als jouw kind nog niet alle vaardigheden heeft behaalt voor een diploma dan krijgt het een vorderingenstaat. Jouw kind gaat dus nooit zonder papiertje naar huis.

Randmeren hoodie voor je zeilles in de Optimist

Randmeren hoodie

Volg jouw kind zeilles in de Optimist dan kan een Randmeren hoodie niet ontbreken. Een zeilweek bij De Randmeren begint of eindigt dan ook altijd met een Randmeren hoodie. Een Randmeren hoodie koop je in de winkel bij de verhuurbalie aan de haven. Komen jullie je op maandag aanmelden voor je eerste zeilles in de Optimist, dan loop je gemakkelijk langs de winkel om een leuke kleur in de juiste maat uit te zoeken. Een Randmeren hoodie is ook leuk als beloning tijdens de diploma uitreiking. Jouw kind sluit de zeillessen in de Optimist dan af met een leuke herinnering.

Zeilkamp Optimist: De Randmeren Cup

Na een zeilkamp op de Optimist is het natuurlijk leuk om eens te proeven aan het wedstrijdzeilen. Alle Optimisten kinderen die mee hebben gedaan aan een zeilkamp bij De Randmeren bij Harderwijk mogen meedoen met De Randmeren Cup.
De Randmeren Cup is een vriendschappelijke wedstrijd waarin gevaren wordt met de Optimisten en de Topaz Uno vloot. De wedstrijd is bedoeld om kennis te maken met het wedstrijdzeilen, maar vooral ook met het maken van plezier op het water. Kinderen hebben geen wedstrijdervaring nodig. Onze instructeurs helpen de kinderen de wedstrijdbaan door.

Schrijf je vast in voor de zeilwedstrijden op 3 september. Klik de Topaz Uno of de Optimist aan en scroll door naar de juiste dag.