Zeillessen Topaz Uno

Tweemans zeilen!

Topaz Uno klinkt alsof je alleen vaart. Maar niks is minder waar. Deze boot vaar je namelijk met z’n tweeën. Dat is even wennen, wie gaat er aan de fok?

Topaz-uno-jeugdzeilen

Zeillessen op de Topaz Uno

Zeillessen op de Topaz Uno worden gegeven op verschillende niveaus. Van basisvaardig tot gevorderd. Tijdens de zeillessen op de Topaz Uno kan jou kind dus de basisvaardigheden ontwikkelen en alles leren wat nodig is om over te stappen naar de grotere zwaardboten.

Als jouw kind 10 tot 15 jaar oud is, kan het zich alleen of samen met een vriend of vriendin inschrijven voor de zeillessen op de Topaz Uno. Bij het inschrijven kan gekozen worden uit een aantal verschillende cursusvormen.

We bieden de 5-daagse zeilcursus in de meivakantie, de zomervakantie en de herfstvakantie. Tijdens de herfstvakantie wordt er alleen lesgegeven op gevorderd niveau. Ook bieden we de feestdagencursus tijdens het Hemelvaart- en Pinksterweekend en is het mogelijk om wekelijks zeilles te volgen.

Beleef het leukste zeilkamp op de topaz uno

Zeillessen Topaz Uno voor gevorderden.

Op de Topaz Uno leer je de basis van samen in een boot varen. Als je al ervaren bent is dit geen probleem.

Jongeren die al wat zeilervaring achter de rug hebben krijgen bij De Randmeren uitdagende zeillessen op de Topaz Uno aangeboden. Zo kan er bijvoorbeeld verder van het strand gevaren worden waardoor de wind meer invloed krijgt, worden de technieken aangescherpt en gooien de instructeurs er misschien wel wat competitie in. Met een Topaz kan hard gevaren worden wanneer je goed samenwerkt en niet bang bent op flink uit te hangen.

Vindt jouw kind de zeillessen op de Topaz Uno zo leuk, dan is het mogelijk om wekelijks zeilles te volgen. Jouw kind gaat dan op zeilen. Dat is weer eens wat anders dan op paardrijden of op voetbal.

IMG-20230426-WA0029 (1)

In je eentje naar zeilles

Komt jouw kind helemaal alleen naar de zeillessen op de Topaz Uno? Dat is geen probleem. Sterker nog, dit gebeurt met grote regelmaat. Je hoeft jouw kind dus niet samen met een ander op te geven voor de zeillessen op de Topaz Uno.

Onze instructeurs snappen dat sommige kinderen het spannend of vreemd vinden om zich alleen op te geven voor zeillessen in de Topaz Uno. Dit gevoel is gelukkig snel verdwenen wanneer alle kinderen elkaar en de boot leren kennen.

Tijdens de zeillessen op de Topaz Uno kijken onze instructeurs naar wat de kinderen nodig hebben en in welke samenstelling er het beste gewerkt kan worden. De instructeurs zorgen voor een maatje dat goed bij je past, maar kunnen ook doorwisselen van maatje om jouw kind nieuwe vaardigheden aan te leren.

Zeillessen bij De Randmeren

Onze zeilschool ligt makkelijk bereikbaar en op een prachtige plek direct aan het oefenwater. Tijdens een zeilweek krijgen kinderen vijf dagen zeilles op de Topaz Uno van 9:00 tot 17:00 uur. Op vrijdag mogen de kinderen laten zien wat ze tijdens hun zeilweek allemaal hebben geleerd en hoe goed ze kunnen samenwerken.

Natuurlijk mogen de ouders bij de diploma uitreiking zijn. Als jouw kind nog niet alle vaardigheden heeft behaalt voor een diploma dan krijgt het een vorderingenstaat. Jouw kind gaat dus nooit zonder papiertje naar huis.

Randmeren hoodie voor je zeilles in de Optimist

Randmeren hoodie

Volg jouw kind zeillessen op de Topaz Uno dan kan een Randmeren hoodie niet ontbreken. Een zeilweek bij De Randmeren begint of eindigt dan ook altijd met een Randmeren hoodie.

Je koopt een Randmeren hoodie eenvoudig in de winkel bij de verhuurbalie aan de haven. Neem je kind even mee om de hoodie te passen en een leuk kleurtje uit te kiezen of verras je kind bij de diploma uitreiking.

Zeilkamp Topaz Uno: De Randmeren Cup

Na een zeilkamp op de Topaz Uno zou het natuurlijk super leuk zijn om eens mee te doen aan een wedstrijd. Om kinderen lekker actief aan het zeilen te houden en een beetje uit te dagen, hebben wij De Randmeren Cup bedacht.

Iedereen die mee heeft gedaan aan een zeilkamp bij De Randmeren in Harderwijk mag meedoen met De Randmeren Cup. De Randmeren Cup is een vriendschappelijke wedstrijd met Optimisten en Topaz Uno’s en staat in het teken van kennis maken met het wedstrijdzeilen en vooral ook met het maken van plezier op het water.
Kinderen hebben geen wedstrijdervaring nodig. Onze instructeurs helpen de kinderen de wedstrijdbaan door.

Schrijf je alvast in voor de zeilwedstrijden op 3 september. Klik de Topaz Uno of de Optimist aan en scroll door naar de juiste dag.