Zeillessen zwaardboot

Zeilen leren, De Randmeren!

In de zwaardbootgroep zeilt jouw kind voor een ‘volwassenen’ diploma.
Bij De Randmeren helpen we jouw kind met professionele instructeurs, bewezen programma’s en met de veiligheid en plezier voorop.

IMG-20230426-WA0030 (1)

Zeillessen op de zwaardboot

Zeillessen op de zwaardboot worden gegeven op verschillende niveaus. Van basisvaardig tot gevorderd. De beginners kunnen tijdens de zeillessen hun basisvaardigheden ontwikkelen en de gevorderde zeilers kunnen zich helemaal uitleven.

Als jouw kind 15 tot 18 jaar oud is, kan het zich alleen of samen met een vriend of vriendin inschrijven voor de zeillessen op de zwaardboot. Bij het inschrijven kan gekozen worden uit een aantal verschillende cursusvormen.

We bieden de 5-daagse zeilcursus in de meivakantie, de zomervakantie en de herfstvakantie. Tijdens de herfstvakantie wordt er alleen lesgegeven op gevorderd niveau. Ook bieden we de feestdagencursus tijdens het Hemelvaart- en Pinksterweekend en is het mogelijk om wekelijks zeilles te volgen.

Topaz-Vibe

Van Topaz Vibe naar Topaz Argo

Jouw kind start de zeillessen voor het eerste zwaardboot diploma op de Topaz Vibe. Deze kleine zwaardboot is voorzien van grootzeil, fok en gennaker en ideaal om het zwaardboot zeilen te leren.

Wil jouw kind doorgaan met zeillessen op de zwaardboot dan kan het van de Topaz Vibe overstappen op de Topaz Argo. De Topaz Argo is het vlaggenschip van onze zwaardboot vloot. Alle aspecten van het zeilen komen aan bod: tactiek, behendigheid, samenwerking en organisatie binnen de boot en natuurlijk zeilen met een super uitdagende gennaker.

IMG-20230428-WA0039 (1)

Een echte zeiler

Met een zwaardbootdiploma’s op zak is jouw kind een echte zeiler geworden en helemaal klaar voor het wedstrijdzeilen! Of misschien kan het grenzen gaan verleggen en op de windsurfplank stappen.

Vindt jouw kind de zwaardboot lessen zo leuk, dan is het mogelijk om wekelijks zeilles te volgen. Jouw kind gaat dan op zeilen. Een andere optie met nog meer uitdaging is om jouw kind aan te melden bij onze watersportvereniging. Jouw kind krijgt dan wekelijks zeiltraining en vaart meerdere wedstrijden in een jaar.

Zeillessen zwaardboot bij De Randmeren

Onze zeilschool ligt makkelijk bereikbaar en op een prachtige plek direct aan het oefenwater. Tijdens een zeilweek krijgen jongeren vijf dagen zeilles op de zwaardboot van 9:00 tot 17:00 uur. Op vrijdag kunnen ze laten zien wat ze tijdens hun zeillessen allemaal hebben geleerd en mogen ouders bij de diploma uitreiking zijn.

Randmeren hoodie voor je zeilles in de Optimist

Randmeren hoodie

Volg jouw kind zeillessen op de Topaz Uno dan kan een Randmeren hoodie niet ontbreken. Een zeilweek bij De Randmeren begint of eindigt dan ook altijd met een Randmeren hoodie.

Je koopt een Randmeren hoodie eenvoudig in de winkel bij de verhuurbalie aan de haven. Neem je kind even mee om de hoodie te passen en een leuk kleurtje uit te kiezen of verras je kind bij de diploma uitreiking.