Zeilweek nummer 7

Zeilweek voor kinderen bij Harderwijk

Zeilweek kinderen: zomerweek 7

Zeilweek start met een warme dag en weinig wind.

Terwijl regio midden weer is gestart aan het nieuwe schooljaar en de camping alweer leger wordt, zijn we gestart aan de 7e zeilweek van deze zomer. Met een klein gezelschap gaan we er een super gezellige week van maken!

Maandag

Vandaag zijn we gestart zoals gebruikelijk in de witte loods. Daar hebben de kinderen en de instructeurs kennis gemaakt waarna ze aan de slag zijn gegaan met oefenen op het droge, een stukje theorie en dan het water op. Het water was glad. Niet helemaal spiegelglad, maar veel wind was er niet. Prima voor de beginners om rustig te oefenen. Iets minder voor de ervaren zeilers. Maar niet getreurd, morgen komt er meer wind!
Omdat het zo lekker warm was hebben de zwaardboters en de Opti’s een watergevecht met elkaar gehouden. En er is vandaag ook gelijk gestart met tekenen voor de Frans van Dam award. Al 6 weekwinnaars zijn bekend gemaakt. Nog twee winnaars te gaan en dan wordt er een echte zomer winnaar gekozen. Komen jullie de kunstwerken ook bewonderen? Ze hangen in de loods.

Dinsdag

Vandaag hebben alle kinderen een tochtje naar het eiland de kluut gevaren. Het was ook mooi weer om lekker baantjes te varen en dus heel veel te oefenen. Op de kant zijn er spelletjes gedaan waaronder tikkertje. Drie is te veel was de bedoeling, dit bleek een beetje ingewikkeld 😉

Woensdag

Het was vandaag een dagje met veel zon en een lekker windje. De kinderen hebben een plusbaan gevaren om verschillende koersen te leren varen. Hier hebben ze allerlei oefeningen gedaan. Ze zijn in de middag weer naar het eilandje geweest waar ze lekker hebben gezwommen.

Donderdag

Vandaag zijn de instructeurs en de kinderen helemaal over het aquaduct naar Harderwijk gevaren om daar te lunchen en een ijsje te eten! Super bijzonder want dat gebeurt lang niet elke week. De kinderen hebben voor het eerst in een sleepje gevaren wat iedereen het leukste van de dag vond 🙂
Morgen de laatste dag. Alle ouders zijn welkom om 16:15 uur voor de diploma uitreiking. Wil je een leuke hoodie kopen? We hebben er nog maar een paar in de winkel hangen. Volgende week krijgen we weer nieuwe kleuren en maten binnen! Kom je ze ook bekijken tijdens de Randmeren Super cup?!

Vrijdag

Wauw wat een (te) gekke dag was het vandaag! Warmte, windstilte en regenbuien met heel veel regen. Vandaag hebben de kinderen super boten gevaren. Vandaag was een boot met superveel spierkracht misschien wel handiger dan eentje met veel zeiloppervlakte.
De kinderen hebben vandaag hun diploma en vorderingenstaten ontvangen. Super goed gedaan allemaal. We hebben het heel gezellig gehad!

Zeilwedstrijden zeilkamp Randmeren Cup

Randmeren Super Cup!

Voor alle kinderen die het zeilen een beetje onder de knie hebben en er geen genoeg van krijgen, is er de Randmeren Super Cup.

Deze Randmeren Super Cup is er overigens ook voor ons wedstrijdteam én dit jaar zelfs voor ouders van kinderen of andere volwassenen die graag eens komen zeilen. Voor volwassenen is zeilervaring niet verplicht. Onze Sailing Club leden helpen je de wedstrijdbaan door.