Zomerweek 1 jeugdzeilen

Zomerweek 1 is gestart

Zeilkamp voor kinderen, week 1:

We zijn er klaar voor!

Ja het is eindelijk zover. De zomer is nu echt begonnen en onze instructeurs zijn er helemaal klaar voor.  Deze week mogen we meer dan 90! kinderen ontvangen op zeilkamp waaronder een groep Duitse scholieren en natuurlijk onze vertrouwde en nieuwe cursisten. Dit doen we uiteraard niet alleen maar met een team van 20 personen waaronder onze instructeurs en 8 studenten van het Aventus College. Het ontbijt is op en we hebben er zin in!

Maandag

Vandaag zijn we de dag gestart met een prima weertje. De zon schijnt, niet te veel wind en een aangename temperatuur. Super fijn voor alle kinderen die voor het eerst komen. Even rustig wennen aan elkaar, het water en de boot.
Deze week starten we voor alle kinderen met het uitzoeken van een wetsuit. Zelfs de Optimisten kinderen zoeken er dit keer één uit omdat er veel wind voorspeld is voor de hele week en iedereen waarschijnlijk wel een keer nat gaat worden.
Er zijn veel activiteiten gedaan vandaag. Knopen leren aan land. Je plek in de boot leren, roer en joystick gebruik. En voor de beginners hadden we Simone als levende boei in het water. Altijd een fijn en veilig gevoel.
Om vijf uur kwamen alle kinderen vol met verhalen weer veilig en vrolijk terug in de loods om opgehaald te worden door hun ouders.

Dinsdag

Dinsdag was een dag met veel wind. Zeker 14 knopen op de teller en in vlagen nog een stukje meer.
De kleinste Optimisten kinderen hebben een wisselprogramma gedraaid met in de ochtend een landprogramma en in de middag afwisselend op de boot. Met Jara als levende boei zijn ze heel stoer in de boot gestapt.
De grotere kinderen hebben een intensief dagje gehad. Wat hebben ze goed gevaren en wat zijn het echte doorzetters! We hebben heel wat bootjes om zien slaan en we hebben bootjes gezien die bijna in plane gingen. Hoe cool is dat!
Er zijn weer nieuwe foto’s toegevoegd aan het album op Facebook dus check onze Socials.

Woensdag

Wow wat een dag! Vandaag was de wind een beetje wisselend, maar hij was vooral wel heel hard aan! En soms nog een beetje harder dan hard. We zijn dan ook heel trots dat bijna alle kinderen het aandurfden om het water op te gaan. Natuurlijk hebben we trouwens ook de helden die juist niet konden wachten om het water op te gaan!
We hebben vandaag heel hard gevaren, zijn heel veel omgeslagen, een lensdop vergeten (oeps) en er is warme chocolademelk gedronken. Dat vonden wij wel passend bij het stormachtige weer.
Er staan weer nieuwe foto’s in het album. En voor de ouders die het nog niet precies wisten: vrijdag ontvangen we jullie graag om 16:15 uur in onze loods voor de diploma uitreiking.

Donderdag

Donderdag knakworstdag! Vandaag hebben we met z’n allen knakworsten uit de ‘Knack Drive’ gegeten. Alle kinderen konden langs het raampje lopen waar Renske broodjes knakworst uitdeelde.
Het weer was weer lekker bijzonder. Veel wind en dit keer ook in de ochtend een bui en één onweersdonder. Gelukkig klaarde het al snel op en is er super veel gevaren.
Dit keer geen levende boeien meer. De kinderen zijn inmiddels zo stoer allemaal dat ze zo het water op gingen. Er is weer super veel geleerd vandaag en af en toe zijn er ook kunstjes geshowd zoals een backflip van de Open Skiff! Waarom is daar eigenlijk geen foto van?!
Er zijn trouwens ook nog mooie tekeningen en kunstwerkjes gemaakt voor de Frans van Dam Award. Meer info over deze award verschijnt binnenkort op de website.

Vrijdag

Het is alweer de laatste dag van de zeilweek. De voorspellingen geven aan dat het eindelijk wat minder hard gaat waaien, maar ’s ochtends toch gewoon weer schuimkoppen en veel wind. Gelukkig deinzen de meeste zeilers daar niet voor terug. Voor de paar die het toch nog spannend vonden, ging ’s middags de wind gelukkig echt wat minder hard en konden zij ook lekker varen.
Voor ons mooi de tijd om de winnende tekening uit alle inzendingen te zoeken. Deze is snel te bewonderen op onze pagina die we binnenkort gaan maken. De winnaar van deze week is Alexander Hartong. Gefeliciteerd! Aan het eind van de zomer kiezen we een eind winnaar uit alle acht de weken.
Alle andere kinderen gefeliciteerd met jullie diploma of vorderingenstaat. Wij kijken terug op een hele leuke week! Schrijven jullie je ook alvast in voor De Randmeren Cup op 3 september? Kies je bootsoort (Optimist of Topaz) en scroll door naar De Randmeren Cup.

zeilkamp zomerweek

Ik wil op zeilen!

Heeft jouw kind ook zo genoten van het zeilen deze week en wil het vaker komen zeilen dan zijn er meerdere mogelijkheden. Bij De Randmeren werken wij er aan om kinderen na hun zeilweek lekker aan het zeilen te houden. Kilometers maken, ervaring op doen en wie weet ook nog instructeur worden of naar het wedstrijdteam?!

Zo hebben we de jaarlijkse Randmeren Cup, kan er getraind worden in de herfst- en meivakantie en is het mogelijk om wekelijks zeilles te krijgen. Sommige kinderen zitten op voetbal, andere op hockey, bij ons kan je dus op zeilen. Hoe leuk is dat!