Zomerweek 2 zeilkamp

Zeilkamp voor kinderen zomerweek 2

Zeilkamp, week 2:

We zijn er weer klaar voor!

Week twee is van start gegaan. In tegenstelling tot vorige week hebben we dit keer een bescheiden clubje. Maar dit zal de pret niet drukken. Met het thema ‘Holland’ zullen we er ook deze week weer een feestje van maken! Lees in deze blog alles over wat de kinderen beleven tijdens hun zeilkamp in Flevoland en vergeet niet de foto’s te bekijken.

Maandag

Vandaag was een dag met veel regen en wind, maar dat houdt ons niet tegen! De topaz- en windsurfgroep gingen al snel het water op. De optimisten wenden rustig aan de boot en maakten kennis met de onderdelen en leerden de boot op en af te tuigen.
In het thema van deze week: Holland, hebben we in de lunchpauze een wedstrijd ‘Oud Hollands koekhappen’ gedaan. De kinderen konden hiermee punten verdienen voor de grote weekwedstrijd. Wie wordt aan het eind van de week de grote Holland winnaar?
In de middag gingen ook de Optimisten te water en werd er geoefend met verhalen (verplaatsen van je boot naar een andere plek). Ook de surfers en zwaardboten gingen het water op. Er was zelfs een mooie gennaker te zien op de Vibe! Een goed begin van een mooie week, wij hebben nu al zin in morgen!

Vandaag kon er goed gezeild worden door de Opti’s want er was een rustig windje. De andere boten konden ook lekker varen, maar hadden uiteindelijk wel wat weinig wind in de middag.
De Topaz en Argo groep wilden een tochtje gaan varen, maar de kinderen op de Argo kregen het voor elkaar om om te slaan met de boot en vast te komen in de modder. Het duurde even voordat deze weer los was. Er is ook een andere boot omgegaan wat vooral lekker verkoelend was, aldus de kinderen.
We zijn natuurlijk ook weer verder gegaan met de Holland competitie, waar we dit keer het ballonnenspel speelden en er zijn super mooie tekeningen gemaakt voor de Frans van Dam award.
Op het strand was een zwanenfamilie aanwezig welke zich niet zomaar weg liet jagen. Vooral ook omdat de kinderen en de instructeurs er een beetje bang voor waren ;-). Gelukkig was er een echte ‘zwanenfluisteraar’ op de camping die de zwanen in no time weg kreeg.
Oh en er zijn hele bijzondere knopen gemaakt door de kleinste cursist van de groep. Schoenen knopen, lach knopen, berg knopen en hartjes Mc Donalds knopen. Knap hoor en creatief!

Dag drie zit er weer op met wat weinig wind in de ochtend en gelukkig een tikkie meer in de middag. Er is lekker veel gevaren en theorie gedaan. De kinderen hebben warme chocolademelk gekregen in plaats van een ijsje omdat het weer nog niet heel zomers is.
Vandaag kwamen Ivan en Max helpen met lesgeven want Steven was er niet. Ivan heeft samen met de Opti’s een naam voor zijn groep bedacht, namelijk de smikkelberen. Uiteindelijk hebben ze smikkelbeeren.nl (ja met een dubbele e) opgericht. Het zal wel iets te maken hebben met dat ze van koekjes houden. Ook is er touw getrokken. De kinderen tegen de instructeurs. De kinderen hebben gewonnen! Mathijs, onze kielbootinstructeur vond dit erg grappig en zei dat hij waarschijnlijk in z’n eentje nog van alle kinderen zou kunnen winnen. Dat willen we wel eens zien.
Er zijn weer super mooie tekeningen ingeleverd vandaag!

Donderdag knakworstendag. Vandaag mochten alle kinderen een broodje knakworst halen bij de Knack Drive. Marit deelde de broodjes uit en Jara verzorgde de sausjes.
In de ochtend was de bootwisselshow en mochten de kinderen die dit leuk vonden een ander bootje uitkiezen om op te varen. In de middag heeft de zwaardbootgroep een tochtje gevaren. Ze moesten uiteindelijk terug gesleept worden terug naar de locatie. De Optimisten zijn vandaag achter Ivan aangevaren op zoek naar de wind. Bij de surfers waren extra cursisten aangesloten.
Om in het thema Holland te blijven is er een stoelendans gedaan met zwemvesten. De zwaardbootgroep vond dat ze ook een groepsnaam moesten hebben. Ze zijn nu de Lanterfanters & de Snelle Jelle’s.
Tot morgen allemaal. We zien alle ouders graag om 16:15 uur bij de loods voor de diploma-uitreiking.

De laatste dag van het zeilkamp zit erop! In de ochtend is er veel theorie gedaan want de wind liet het even afweten, maar in de middag kon er volop gezeild worden! De Argo kinderen is het gelukt om met z’n vieren op één Argo te planeren en bij de surfers is er gewerkt aan de Beach start.
De Holland competitie is gewonnen door……Dominik. Grappige hieraan is dat dit onze enige Duitse cursist was, gefeliciteerd! Er is ook super veel gedanst waaronder de dromendans en van links naar rechts. Wat een feestje was het vandaag en we zijn super trots dat we een aantal van de cursisten weer terug gaan zien als hulpinstructeur.
Dan is er natuurlijk ook nog een uitslag van de weekwinnaar van de Frans van Dam award. Deze is gewonnen door Jessica.

Logo Randmeren Hoodie in ontwerp

Zeilkamp: teken wedstrijd

Sinds 10 juli 2023 reiken wij bij Zeilschool De Randmeren de Frans van Dam award uit. De prijs heeft als doel creativiteit in de kinderen naar boven te halen en het herinneren van Frans. Kinderen worden gedurende hun zeilkamp uitgedaagd om datgene wat ze beleven creatief op papier te zetten. Dit kan in de vorm van een knutselwerk of tekening zijn. Tijdens elke zeilweek wordt er een winnaar gekozen en na acht weken wordt de award winnaar bekend gemaakt. Aan het einde van de zomer krijgt de winnaar van deze wedstrijd een special edition hoodie.

Zeilkamp trapeze hangen

Zeilkamp: boek alvast je herfsttraining of zeil mee met De Randmeren Cup

Vind je het nu al jammer dat je straks heel lang moet wachten om weer te gaan zeilen? Wees niet getreurd. Voor de gevorderden zeilers bieden we de zeilweken in de herfst. Voor alle zeilers kan er gezeild worden op de zondagochtenden en vergeet De Randmeren Cup niet. Deze super gezellige zeilwedstrijd staat in het teken van zeilen en plezier maken en wordt gehouden op 3 september 2023.